Dove brun utan sol recension

Senast Uppdaterat 7 december, 2022 av Mariethe

Om du letar efter en brun utan sol produkt som inte kommer kosta dig mycket pengar så är Doves brun utan sol-produkt ett utmärkt alternativ. Den finns i ett par olika nyanser för att matcha din hudton och önskade effekt, och den håller i flera dagar utan att tvättas bort. Färgen är lätt att få jämn direkt och lämnar dig med en naturlig och solkysst look! Fortsätt läsa vår Dove brun utan sol recension för att få reda på vad vi på brunutansol.info tyckte om den klassiska brun utan sol produkten från Dove.

Vi har testat Dove brun utan sol under en två veckors period och här är vad vi tycker!

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning, Dove brun utan sol recension

Prisklass – Budget
Pris – ca 49 – 139 kr
Volym – 200 ml
Liknande produkter – Ida Warg Tanning Lotion, St. Tropez Gradual Tan Everyday Tinted Body Lotion, Clarins Self Tanning Milky-Lotion

Dove DermaSpa Summer Revived är en djupt återfuktande body lotion som inte enbart lovar att ge dig en vacker solkysst hy, utan även uppger sig återfukta din hud intensivt i upp till 72 timmar. Den här busen är inte bara den klassiska self tan produkten, utan har också den berikats med Dove’s Cell-Moisturisers™, som hjälper till att förbättra hudens ton och struktur.

Dove brun utan sol är den perfekta lösningen för gradvis solbränna!

Doften i sig är ganska behaglig, inte alltför överväldigande eller artificiellt doftande, och man har lyckats dölja doften av DHA ganska väl. Den kryper dock fram efter en tid. Den appliceras smidigt på huden och tar ett par minuter att torka innan man klär på sig, men när den väl är torr känns den inte kladdig. Det är inte helt enkelt att få den jämn, speciellt om man är något torrare på områden. Då kan det vara rimligt att återfukta på förhand. Det ger inte heller det mest intensiva resultatet, men om du är väldigt ljus i hyn kommer du garanterat se skillnad. Alternativt kan du välja att smörja in Dove Dermaspa flera gånger i rad.hud.

Betyg: 7/10

Dove brun utan sol recension

Lotion 200 ml

Dove brun utan sol recension

Produktegenskaper

 • ✅ Återfuktar huden i upp till 72 timmar
 • ✅ Trevlig doft som först senare utvecklar bus-doft
 • ✅ Enkel att applicera och sjunker fort in i huden
 • ✅ Lågt pris
 • ❌ Färgen är inte särskilt intensiv

Dove DermaSpa Summer Revived en brun utan sol produkt i den lägre prisklassen som gör det möjligt även för de med mindre budget att hålla solbrännan vid liv året runt. Speciellt med Dove brun utan sol är att den använder en speciellt återfuktande teknik som inte bara återfuktar huden vid det tillfälle då den appliceras men även fortsätter att återfukta i upp till 72 timmar. Doften är behaglig och appliceringen enkel, även om det kan kräva lite extra ansträngning för att få ett jämnt resultat.

Dove är ett skönhetsmärke som är känt för att sälja skönhetsprodukter för ett lågt pris. Dove erbjuder ett brett utbud av produkter för alla hudtyper och märket finns i de flesta livsmedelsbutiker och apotek. Att Dove också är ett prisvärt varumärke, gör det till ett populärt val för många människor.

Vi ger Dove brun utan sol en 7 av 10! Är det den bästa brun utan sol vi testat? Nej, men i sin prisklass är Dove absolut ledande och det är svårt att förvänta sig ett bättre resultat än jämn applicering och en solkysst färg för den här prislappen. Det som drar ner betyget är dock att produkten inte ger än särskilt mycket färg, och den ljusa varianten är snarare mer en gradual tan produkt än en vanlig brun utan sol.

1. Kvalité

Som produkt påminner Dove Dermaspa mycket om en helt vanlig bodylotion och gör även vad en bodylotion bör göra. Återfuktar och sjunker in i huden. Där finns det inget att klaga på angående kvaliteten.

Värt att anmärka på är att Dove Dermaspa Summer Revived uppges vara en brun utan sol produkt, vilket det naturligtvis är. Men, läser man närmare beskrivningar Dove Dermaspa får man en viss förståelse för att produkten är mer av en ”gradual tan produkt”. Det här är naturligtvis helt okej, och förklarar varför den ljusa varianten mest ger ett gyllene glow efter en användning, och varför jag som är väldigt ljus i hyn behöver ta till den mörka varianten.

Då Dove Dermaspa inte uppges vara en self tanning produkt med gradvis effekt sett till namnet tycker vi att det är lite vilseledande. Som gradual tan self tanning produkt får Dove brun utan sol en 8/10. Men som vanlig bus är resultatet lite för mesigt och det gör den inte kan få mer än 7/10.

2. Upplevelse

Dove brun utan sol appliceras smidigt och jämnt på huden och torkar snabbt utan att lämna kvar några klibbiga rester. Återfuktningen är påtaglig och jag skulle vilja påstå att jag känner återfuktad även dagen därpå, dock med behov att smörja in mig efter nästa dusch. Men då har jag en torr hudtyp.

Det man bör säga om Dove Dermaspa Summer Revived är att den har oväntat god doft och att man trots den låga prisklassen lyckats dölja den klassiska BUS-doften ganska bra. Till att börja med åtminstone. Som vanligt är så kryper den fram efter ett tag och då det inte är en produkt som ska duschas av blir det även kvar ett tag.

Som rekommenderat valde jag att ta bort döda hudceller innan applicering och gjorde det genom att använda samma kroppsskrubb som jag alltid använder. Men då det här inte bara är en self tanning produkt, utan även en body lotion så hoppade jag över steget med att återfukta huden. Smidigt för den som vill spara tid!

3. Pris

När det gäller Dove Dermaspa Summer Revived motsvarar kvaliteten definitivt prislappen. Det är naturligtvis inte en svår utmaning då du oftast kan få tag i den här butiken för under 50-lappen. Förväntningarna blir automatiskt lägre, men faktum är att produkten står sig mot många andra produkter i högre prisklasser. Dove är ett välkänt och respekterat varumärke av en anledning, och deras brun utan sol-produkter är inget undantag.

Det är dock också värt att nämna att Dove trots sitt låga pris lyckats nå flera bäst i test topplistor och varit med bland top 10 bästa brun utan sol ett antal gånger.

4. Slutsats

Om du vill ha en billig och effektiv brun utan sol-produkt är Dove brun utan sol definitivt värd att överväga. Appliceringen är enkel och resultatet är naturligt och jämnt. För dem som söker en stark brunare effekt är dock Dove Dermaspa Summer Revived kanske inte det bästa valet eftersom det är mer den typ av produkt som ger ett gradvist resultat och som är tänkt att återappliceras ofta för ett mer potent resultat.

Att produkten ofta kvalificerar sig för bäst i test listor går att förstå, men där tror vi att priset väger tyngre än den faktiska effekten av produkten.

Betyg: 7/10

Om Dove

Dove har funnits som varumärke sedan 1959, men fick ordentligt fäste först 20 år senare, år 1979. Sedan dess har Dove framförallt sålt tvål och hudvårdsprodukter till konsumenter. På senare år har man dessutom givit sig in på andra skönhetsprodukter såsom schampo och balsam.

På senare år har Dove lyckats utmärka sig ur mängden skönhetsvarumärken då de hållit ett antal reklamkampanjer där man varit noga med att främja olika kroppar, hudfärger och åldrar. Doves kampanj ”Real Beauty”, som lanserades 2004, fortsätter att hyllas för sina ansträngningar att främja en mer inkluderande och realistisk version av skönhet. Att priset hålls så pass lågt gör även produkten tillgänglig för fler konsumenter.

På det hela taget har Dove etablerat sig som ett pålitligt varumärke med högkvalitativa produkter som vänder sig till ett stort antal människor.

Köpguide Dove brun utan sol

Dove brun utan sol lotion

Vi önskar alltid hjälpa våra läsare att hitta rätt brun utan sol produkt och skapar därför gärna en köpguide. Här hjälper vi dig som läsare att klargöra vilka egenskaper produkten har. På så vis blir det lätt att avgöra om den recenserade produkten eller en annan typ av produkt passar dig som läsare bättre.

Val av produkt

Först och främst behöver du bestämma dig för vilken typ av produkt du faktiskt föredrar att använda. Om du är en person som inte har mycket tid, som behöver återfukta huden och som kan nöja dig med en lite mer diskret färg så kan Dove Dermaspa Summer Revived vara den perfekta produkten för dig.

Vi rekommenderar dock att du väljer varianten Medium/Dark då den ljusare produkten Fair/Medium inte ger mycket färg att tala om. Fördelen med att produkterna ger huden mer av en gradvis färg är att resultatet blir en naturlig färg. Är du noga med att applicera produkten var eller varannan dag lär du dessutom snart upptäcka att din hud känns mer återfuktad och även har ett visst lyster på grun av detta.

En produkt för dig som:

 • Är okej med en gradvis effekt och ett diskret resultat
 • Är okej med att smörja in dig ofta
 • Vill ha en kombinerad återfuktande produkt med en solkysst look

Hållbarhet

När det gäller Dove Dermaspa Summer Revived beror färgens hållbarhet på hur ofta du applicerar produkten. Som nämnts ovan rekommenderar vi daglig eller varannan dag applicering om du vill ha ett mer intensivt färgresultat. Själva färgen i sig kommer inte att hålla lika länge som en brun utan sol som ger en mer intensiv färg i en enda applicering.

Bästa brun utan sol till lågt pris

Dove Dermaspa Summer Revived har ett lågt pris, vilket gör den till ett lättillgängligt alternativ för dig som har en liten budget eller som provar brun utan sol för första gången. Det kan också vara billigare att använda Dove Dermaspa jämfört med andra produkter som kanske kräver mindre ofta, men kostar mer per gång.

Att använda Dove Dermaspa Summer Revived

För att använda Dove Dermaspa Summer Revived rekommenderar vi att du först exfolierar huden och sedan applicerar produkten i cirkulära rörelser med händerna. Se till att inte missa några fläckar eller tvätta av händerna omedelbart efter applicering. Låt sedan produkten torka innan du klär på dig eller går till sängs.

Om du vill ha en mer intensiv applicera produkten varje dag eller varannan dag tills du har uppnått önskad färg. Denna Dove solfria solbränna kan användas för både kropp och ansikte, men det här beror helt och hållet på din hudtyp. Som vanligt föredrar vi en produkt speciellt framtagen för ansiktet. Här är några användartips när det kommer till Dove brun utan sol.

 • Som vanligt är rekommenderas du med att börja med att duscha och exfoliera huden då den håller bäst vid rätt förberedelse. Detta ger dig bästa möjliga förutsättningar för att lyckas med en jämn applicering och undvika att döda hudceller bidrar till ett ojämnt resultat.
 • Då detta är en body lotion och brun utan sol i ett så behöver du inte tänka på att återfukta innan applicering. Vi rekommenderar dock alltid att återfukta med en ofärgad variant på extra torra partier som armbågar och knän.
 • Skaka flaskan väl innan applicering för ett så jämnt resultat som möjligt.
 • Du behöver inte använda dig av en brun utan sol handske för den här produkten. Faktum är att vi tycker att den här produkten appliceras bäst direkt med händerna.
 • Var noga med att applicera ett jämnt lager över hela kroppen och massera in Doves self tan produkt ordentligt.
 • Låt produkten sjunka in i huden ordentligt innan du klär på dig så undviker du fläckar och ojämnt resultat.
 • Den här produkten behöver inte duschas av. Fortsätt genom ditt dagliga liv som vanligt och återapplicera efter nästa dusch.

Tips! Tänk på att du inte behöver exfoliera efter varje dusch, du kommer då att skrubba bort den färg du fått. En gång i veckan eller var tionde dag kan räcka långt.

Andra brun utan sol produkter från Dove

Doves sortiment av brun utan sol är ganska litet och består av den recenserade produkten Dove Dermaspa Summer Revived och av en vanlig brun utan sol mousse. Både Dermaspa varianten och mousse varianten kommer i en ”fair to medium” och en ”medium to dark” variant. Varav vi rekommenderar medium to dark som bästa brun utan sol i Doves sortiment.

FAQ Dove brun utan sol – Vanliga frågor och svar

Är Dove brun utan sol bra?

Ja, Dove brun utan sol är en bra produkt för dig som har en mindre budget och som vill ha en gradvis och fin solkysst färg samt ett återfuktat glow. Den har också återfuktande fördelar.

Kan Dove Dermaspa användas i ansiktet?

Även om Dove Dermaspa tekniskt sett kan användas i ansiktet rekommenderar vi att man undviker detta. Bäst resultat får du genom att använda en produkt speciellt avsedd för just ansiktet. Då riskerar du inte heller att täppa till porer eller ställa till det på annat sätt med huden i ansiktet.

Hur fungerar Dove brun utan sol?

Dove brun utan sol använder en kemikalie som kallas DHA, som interagerar med aminosyrorna i cellerna på hudytan för att skapa en tillfällig brun färg. Denna färg kommer gradvis att blekna när dina hudceller byts ut med tiden.

Hur länge ska man ha på Dove brun utan sol?

Detta beror på dina personliga preferenser och din hudtyp. Dove Dermaspa kan lämnas på i upp till nästa gång du duschar då det är en form av body lotion. Kom ihåg att tvätta händerna noggrant efter applicering av produkten för att undvika missfärgning.

Hur länge håller Dove brun utan sol?

Då den här produkten ger en ganska mild effekt kommer du märka att effekten försvinner fort om du duschar utan att återapplicera. Du bör återapplicera denna produkt varje eller varannan dag beroende på hur ofta du duschar.

Kan man sova med Dove brun utan sol?

Ja, Dove brun utan sol kan sitta kvar över natten. Se dock till att produkten är helt torr innan du går till sängs för att undvika att du får fläckar på lakanen eller kläderna. Tvätta också händerna noggrant efter att du applicerat produkten för att undvika missfärgning.

Hur ofta kan man använda Dove brun utan sol?

Det är bäst att bara applicera ca en gång i veckan för att uppnå ett bra resultat. Det är dock ingen skada i att applicera oftare om man vill ha en mörkare färg eller om man märker att färgen släpper tidigare än så.

Foto av författare
Mariethe
Hudterapeut som älskar att uttrycka sig i skrift. Hjälper Emma med testning, innehåll, research och faktakoll på Brunutansol.info