Bästa brun utan sol: Ansikte 2023

Senast Uppdaterat 9 augusti, 2023 av Mariethe

Bästa brun utan sol: Ansikte är en kategori för sig. Att använda brun utan sol är en ofarlig genväg till en solkysst look. Och få saker får en person att stråla lika mycket som ett lätt solbrunt ansikte. För dig som är noga med din hudvård och inte vill åldras i förtid på grund av solens skadliga strålar är en brun utan sol produkt för ansiktet ett perfekt alternativ.

På denna sida kommer vi att kika närmare på marknadens bästa brun utan sol produkter för ansiktet. Vi kommer även ge dig tips om hur man lyckas med brun utan sol i ansikte. Dessutom kommer vi att fördjupa oss i varför det kan vara bra med en BUS produkt speciellt framtagen för att användas i ansiktet. Extra skoj att detta är första testet där vår expert Gabriel är testledare!

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning: Bästa BUS för ansiktet 2023

Efter ett ihärdigt testande har vi tillslut korat Tanrevel Pro till bästa brun utan sol ansikte 2023. Det här är en otrolig produkt som är svår att misslyckas med. Appliceringen tar bara sekunder, produkten sjunker in i huden på ett kick och en fin brun färg visar sig på huden redan efter ett par timmar. Du kan applicera i flera lager för en mörkare nyans och vara säker på ett fint resultat varje gång tack vare den fina misten. Läs mer nedan.

Bild busBästaProduktKöp här
tanrevel proBästa brun utan sol för ansikte2023Tanrevel Pro#tanrevel-pro-shortKöp här
Bästa brun utan sol droppar för ansiktet 2023Clarins - Radiance Plus Golden Glow Booster Face

#Clarins-GGB

Köp här
st tropez self tanning mist Bästa brun utan sol spray för ansiktet 2023St. Tropez - Self Tan Purity Bronzing Face Mist#st-tropez-bus-mistKöp här
ida warg self tanning face lotionBästa budget brun utan sol för ansikte 2023Ida Warg Self-Tanning Face Lotion#ida-warg-self-tanning-face-lotionKöp här
james read gradual tan night maskBästa återfuktande BUS nattmask 2023James Read – Sleep Mask Tan Face#james-read-sleep-maskKöp här
dr dennis gross glow padsBra brun utan sol servett 2023

Dr Dennis Gross – Alpha Beta Glow Pad

#dr-dennis-gross-glow-padKöp här
evy self tanning mousseBästa för kropp och ansikteEVY – Self Tan Mousse#evy-self-tan-tan-mousseKöp här

Topplista: Bästa brun utan sol för ansikte 2023

Marknaden är full av olika brun utan sol produkter, och i takt med att medvetandet om solens negativa effekter på huden ökat har både efterfrågan och utbud blivit större. Det innebär naturligtvis ett större utbud av bra produkter, och därför finns det också ett ökat behov att skilja agnarna från vetet. Det är precis vad vi gjort i detta test av bästa brun utan sol ansikte 2023.

1.Tanrevel – Tanrevel Pro

Bästa brun utan sol ansikte 2023

tan revel pro

Produktegenskaper

 • ✅ Spraytan för hemmabruk
 • ✅ Ångbaserad ultraljudsteknologi vilket ger en jämn och fläckfri bränna
 • ✅ Passar alla hudtyper
 • ✅ Produkttyp: Spray
 • ✅ Hållbar produkt: 100% Vegansk
 • ✅ Volym: 60 ml

Produktbeskrivning

Det är ingen tvekan om saken. Vinnaren av vårt bäst i test av brun utan sol för ansiktet blir Tanrevel Pro från företaget Tanrevel.

Om du vill ha en riktigt enkel applicering som dessutom endast tar 15 sekunder så är Tanrevel Pro något för dig. Det här är en spraytan-maskin för hemmabruk som kan användas på både kropp och ansikte.

När man använder Tanrevel Pro kan man räkna med att inte bara få ett solkysst lyster utan även en naturlig färg och en återfuktad känsla. Det här är en perfekt produkt för dig som vill behålla sin solbränna året runt och enkelt kunna fylla på när det behövs.

Tanrevel Pro använder ångbaserad ultraljudsteknologi för att dosera färgen jämnt. Produkten sjunker in snabbt och det går bra att lägga på smink efter ungefär en timme.

Den här produkten finns i flera styrkor/undertoner och kan även appliceras  i flera lager för ett mer kraftfullt resultat.

Den som köper startpaketet med Tanrevel Pro får både maskin, laddare och färg att fylla på behållaren med. Om du använder den här apparaten exklusivt till ansikte och dekolletage kommer du att ha produkt för en lång tid framöver.

Sammantaget gör den enkla appliceringen, pris per användning (för ansikte och dekolletage), samt slutgiltigt resultat att vi inte kan göra annat än att lista den här som bästa brun utan sol ansikte 2023!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Mycket bra brun-utan-sol spray
Känner mig så mycket fräschare efter 1-2 duschar med Tanrevel PRO i ansikte och dekolletage. På med lite mascara bara, sen får den här småbarnsmamman en ny lyster och känner mig piggare❤️/Elisabeth N

2.  Clarins – Radiance Plus Golden Glow Booster Face

Bästa brun utan sol droppar för ansikte 2023

clarins radiance plus golden glow booster face

Produktegenskaper

 • ✅ Self tan drops som blandas i din fuktkräm
 • ✅ Du kan själv justera hur djup färg du får
 • ✅ Liten och lätt förpackning som är enkel att ta med
 • ✅ Produkttyp: Brun utan sol droppar
 • ✅ Volym: 30 ml

Produktbeskrivning

Clarins Radiance Golden Glow Booster Face tar hem andraplatsen i vårt test av bästa brun utan sol för ansiktet. Det finns många skäl att uppskatta den här produkten och som gör att den hamnar så pass högt upp i vårt bäst i test.

Bland annat uppskattar vi möjligheten att kunna dosera produkten efter hur mycket färg vi önskar. Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster är en self tan produkt som är tänkt att doseras i din ordinarie fuktkräm, så kallade brun utan sol droppar/self tan drops. Det innebär att du kan fortsätta använda din vanliga hudvård och slippa fler steg i din hudvårdsrutin.

Clarins, företaget bakom Radiance Plus Golden Glow Booster menar att användaren får bäst resultat när man blandar produkten med en annan Clarins produkt, men i ärlighetens namn kan vi säga att resultatet ser minst lika fint ut när produkten blandas i krämer från andra märken.

Vi tycker att den här brun utan sol produkten ger en naturlig färg och vi njuter lite extra av att kunna smörja in den tillsammans med våra vanliga dag och nattkrämer.

Tips! För bästa resultat, komplettera gärna din solkyssta look i ansiktet med en lika solkysst hy på kroppen genom att använda Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster Body – brun utan sol droppar för kroppen.

3. St. Tropez – Self Tan Purity Bronzing Face Mist

Bästa brun utan sol mist för ansiktet 2023

st tropez self tanning mist

Produktegenskaper

 • ✅ Vattenbaserad brun utan sol för ansiktet
 • ✅ Hudvårdande egenskaper med hibiskusblomma, grön mandarin och hyaluronsyra
 • ✅ 100% vegansk
 • ✅ Produkttyp: Spraymist
 • ✅ Volym: 80 ml

Produktbeskrivning

En annan mycket populär produkt som når toppen av vårt bäst i test är denna self tan face mist från det kända self tanning märket St. Tropez. Den här produkten är mycket enkel att använda och sprayas helt enkelt direkt på ansiktet som en lätt mist.

Den här spraytan-produkten från St. Tropez  har först och främst en god tropisk doft. I St. Tropez Self Tan Purity Bronzing Face Mist har man använt vatten från grön mandarin och extrakt från hibiskusblomman för att hjälpa huden att skydda sig från fria radikaler. Produkten är dessutom berikad med både Hyaluronsyra samt Pentavitin som hjälper till att hålla huden återfuktad. Det innebär att St Tropez Self Tan Purity Bronzing Water inte bara ger dig fin solkysst hy, utan även har hudvårdande egenskaper.

St. Tropez Self Tan Purity Bronzing Face Mist ger en gyllene färg i ansiktet som är fullt utvecklad efter 4 – 8 timmar. Produkten sjunker snabbt in i huden, är enkel att applicera och ger en fin färg.

Här kan du läsa mer om St. Tropez brunt utan sol-produkter.

4. Ida Warg Self Tanning Face Lotion

Bästa budget brun utan sol för ansikte 2023

ida warg self tanning face lotion

Produktegenskaper

 • ✅ Vegansk (som alla Ida Wargs produkter
 • ✅ Budgetvänlig
 • ✅ Ger en naturligt brun färg
 • ✅ Produkttyp: Brun utan sol för ansiktet i krämform
 • ✅ Volym: 50 ml

Produktbeskrivning

Ida Warg Self Tanning Face Lotion är mer av en klassisk brun utan sol-produkt som trots att den är i budgetklassen lyckas ta sig in på vår lista över bästa brun utan sol 2023.

Ida Wargs BUS är en gelkräm speciellt avsedd för huden i ansiktet som enkelt appliceras på ren hud och som redan efter 3 timmar ger en fullt utvecklad färg. Produkten är mycket dryg och är därför ett bra alternativ för dig med en lite mindre budget som gillar att dra ner produkten även över dekolletaget.

Ida Warg Self Tanning Face Lotion är vegansk och något återfuktande. Den ger en solkysst hud och är utan tvekan en av de bästa brun utan sol produkterna på marknaden oavsett budgetklass, men speciellt i den mindre budgetklassen. Andra varumärken som skapar brun utan sol till budgetpriser: Dove.

Tips! Det här är en produkt som lätt kan skära sig med andra hudvårdsprodukter och därför rulla av huden. Vi rekommenderar att du applicerar den här produkten efter att din hudvård fått sjunka ordentligt.

Läs gärna vår recension av Ida Warg Self tanning mousse för att lära dig mer om brun utan sol från Ida Warg.

5. James Read – Sleep Mask Tan Face

Brun utan sol nattmask 2023

james read gradual tan sleep mask

Produktegenskaper

 • ✅ Hudvårdande ingredienser som ger en återfuktad hy (aloe vera, hyaluronsyra etc)
 • ✅ Finns i både ljusare och mörkare nyans
 • ✅ Håller i 5 dagar
 • ✅ Produkttyp: Återfuktande nattmask med BUS-effekt
 • ✅ Volym: 50 ml

Produktbeskrivning

James Read är kanske mest känd för sin populära self tanning mousse som går under namnet H2O Tan, men det är inte deras enda bra brun utan sol. Sleep Mask Tan Face från James Read är precis vad namnet säger – en nattmask som appliceras innan läggdags – och som låter dig vakna upp med solkysst hud efter varje applicering.

Den här produkten är inte bara en brun utan sol för ansiktet som lätt att använda, den innehåller ämnen som hyaluronsyra, aloe vera, och Q10 vilket bidrar till en återfuktad hud. Det är alltså en fuktmask och en brun utan sol-produkt i ett.

Den här brun utan sol-produkten är inte i budgetklass men är inte heller ett lyxköp. En mellanklass produkt med toppresultat som ger en fin solbrun färg som håller i 5 dagar. Finns i två styrkor beroende på om du vill ha en lätt effekt eller en mer pigmenterad effekt.

6. Dr Dennis Gross – Alpha Beta Glow Pad

Bra brun utan sol för ansikte på resande fot 2023

dr dennis gross brun utan sol servetter

Produktegenskaper

 • ✅ Peelande samt brun utan sol-effekt i ett
 • ✅ Perfekt för den på resande fot
 • ✅ Produkttyp: Brun utan sol servetter
 • ✅ Volym: 20 st

Produktbeskrivning

Alpha Beta Glow Pad från Dr Dennis Gross är inte bara en brun utan sol, det här är faktiskt en slags två i ett produkt där både exfoliering och solbrun hy ingår.

Produkten kommer i form av våtservetter som innehåller både AHA-syror samt brun utan sol ingredienser som ger en omedelbar färg och en mer långvarig effekt. Alpha Beta Glow Pad ger både en slätare hy samt en jämnare solbrun ton i huden.

Om du vill applicera brun utan sol på resande fot och samtidigt spara plats i resväskan så är det här en utmärkt produkt. Du bör dock vara försiktig om du inte tidigare använt AHA-syra då den har en peelande effekt som en del kan vara känsliga mot. Du bör även vara noga med att använda SPF efter att ha applicerat produkter med AHA i.

7. EVY – Self Tan Mousse

Bästa Self Tan Mousse för ansikte 2023

evy self tan mousse

Produktegenskaper

 • ✅ Härlig self tanning mousse som ger en diskret färg
 • ✅ Färgen utvecklas fort och kan appliceras både på kropp och ansikte
 • ✅ Fuktgivande (behövs ingen återfuktning innan applicering)
 • ✅ Produkttyp: Self Tanning Mousse
 • ✅ Volym: 150 ml

Produktbeskrivning

Generellt sett är brun utan sol mousse för ansiktet ingen favoritprodukt hos undertecknad. Upplevelsen är att brun utan sol mousse är för klumpigt för att applicera i ansiktet, men Evy Self Tanning Mousse är ett undantag. Det här är en kladdfri mousse som passar även en känslig hy.

Även vid ganska slarvig applicering upplever vi ett jämnt resultat med en relativt diskret solbrun färg. Produkten är dryg och varar länge om den endast används för ansiktet, vilket gör att den är ganska budgetvänlig trots sitt pris. Det här är dock en multiprodukt så du kan med fördel applicera brun utan sol från Evy både på ansikte och kropp.

Lämnar en diskret BUS-doft som försvinner efter att produkten tvättats av. Färgen är fullt utvecklad redan efter 2 -4 timmar. Om du önskar mer effekt kan du med fördel bygga upp färgen genom att applicera flera dagar i rad.

Hur vi gjorde testet

Vi började med att undersöka vilka de mest sålda och populära brun utan sol produkterna för ansikte var. Vi var noga med att ta med ett brett spann av olika typer av brun utan sol för ansiktet inklusive self tan spray, brun utan sol mousse, servetter, krämer, bronzing water, med flera. slutligen valde vi ut ett par produkter i varje kategori som vi sedan testade personligen.

Vi har beaktat både konsistens, doft, hur lätt produkten gick in i huden, om den blev kladdig eller väldigt ljus, hur snabbt resultatet blev synligt, vilken grad av solbränna man uppnådde, och hur länge resultatet höll. I vårt bäst i test har vi lagt stor vikt på att vilken bästa produkt som både ger ett jämnt resultat samt en naturlig solbrun ton. Vi har även beaktat om produkten har vårdande ingredienser och andra specifika egenskaper.

Köpguide: Vad ska jag tänka på när jag köper brun utan sol för ansiktet?

När det kommer till att välja brun utan sol produkt för ansiktet så kommer det finnas det flera faktorer som avgör vad som vinner kategorin bästa brun utan sol för just dig. Viktiga faktorer inkluderar:

Produkttyp

Överväg vilken typ av brun utan sol produkt som bäst passar ditt behov, till exempel en mousse eller kräm. Här kan det vara bra att fundera på hur appliceringen av brun utan sol i ansiktet kommer ske, var du använder produkten, om du ofta är på resande fot, har en väletablerad hudvårdsrutin, och hur många gånger i veckan du kommer använda produkten. Det är även viktigt att ta hänsyn till hur snabbt produkten sjunker in och hur snabbt du får en färdigutvecklad färg.

Försiktighet

Om du har känslig hy bör du välja en produkt anpassad för just känslig hy, samt se till att titta efter ingredienser som både är vårdande och att du inte har några allergier mot dem.

Färgresultat

Är du ute efter en diskret färg eller vill du ha ett slående resultat direkt? Det här behöver du ha i beaktande när du väljer produkt. Fören del produkter är det möjligt att själv dosera och välja styrka, andra produkter erbjuder olika styrkor. Det är inte alla produkter som kommer i olika styrkor så vilken färg du vill ha är en viktig faktor att ta hänsyn till.

Pris

Som både i alla prisklasser och med valet att variera volym kan du börja fundera på hur ofta du kommer använda brun utan sol-produkter. Här är det dessutom en fråga om budget. Ett högre pris behöver inte nödvändigtvis betyda bättre produkt men till en viss gräns gäller ofta ”du får vad du betalar för” när det kommer till brun utan sol för ansiktet.

Hur länge håller brun utan sol i ansiktet?

Det kan vara stor skillnad mellan hur länge en brun utan sol produkt håller för ansikte och kropp. Det kan till exempel bero på att man naturligt tvättar ansiktet oftare, och använder fler produkter som behöver tas bort med andra produkter, speciellt om man använder smink.

BUS produkter har olika lång hållbarhet och i ansiktet föredrar vi produkter som kan appliceras flera gånger i veckan. På så vis kan man sakta bygga upp till rätt färg och även fylla på efterhand som döda hudceller ger vika och färgen naturligt försvinner med dem.

Det finns flera sätt att se till att BUS håller längre, till exempel genom att förbereda huden ordentligt. Det kan man göra genom att skrubba/peela huden innan och ta bort döda hudceller. Då ser man till att produkten inte bara fäster i de hudceller som kommer försvinna inom kort. Men genom att ta bort döda hudceller innan applicering ser man även  till att produkten får bästa möjliga förutsättningar för att ge ett jämnare resultat. För att få jämn färg är det även viktigt att se till att smörja in torra partier (detta gäller främst för kroppen) innan man applicerar brun utan sol.


Läs mer om brun utan sol och hållbarhet här.

Vad du behöver veta om brun utan sol för ansiktet

Nyckeln till de flesta brun utan sol produkterna är ämnet DHA (dihydroxiaceton) som bildar en kemisk reaktion med och aminosyror i det översta lagret i huden när det appliceras. Detta förändrar färgen på huden till en gyllenbrun ton.

Det bör noteras att detta inte är en permanent förändring och resultatet av brun utan sol i ansiktet kommer bero på både dosen, appliceringen, exfoliering samt egen hudtyp.

Kan man använda vanlig brun utan sol till ansiktet?

Brun utan sol är ett utmärkt alternativ för den som vill ha en naturlig solbränna utan att utsätta huden för solens skadliga strålar. Att   utsätta solen för extrem solexponering som ofta krävs för att uppnå en solbrun hy är både åldrande och kan vara rent av farligt. Därför är en BUS produkt för ansiktet det bättre alternativet.

Det finns brun utan sol produkter för både kropp och ansikte men en anledning till att välja en BUS speciellt avsedd för ansiktet är att du inte riskerar att klogga igen porer. En annan anledning är att det kan vara svårt att få ett jämnt resultat med en produkt avsedd för kroppen.

Läs mer om bästa brun utan sol till kroppen här.

Brun utan sol på en budget

De flesta av de produkter vi rekommenderar kostar mellan 200 och 500 kronor. Och det finns naturligtvis både billigare och dyrare produkter att använda sig av. Den som väljer att investera i t ex Tanrevel Pro kan räkna med att få ge en lite större summa, när du väl har produkten är den dock mycket dryg och pris per användning är mycket låg tack vare att misten är fin och appliceras fort. Här handlar det helt enkelt om att väga av huruvida det är viktigt att brun utan sol produkten är billig att köpa in, eller om det är pris per användning som räknas.

Generellt sett skulle vi säga att man kan behöva ge minst 200 kronor för en bra brun utan sol. Dock finns det undantag som till exempel brun utan sol från Ida Warg som ofta håller mycket hög kvalitet.
Visste du att Ida Warg finns i flera olika tappningar? Bland annat tan drops, self tan mousse, spray och kräm. Läs mer om Ida Warg brun utan sol här.

Sammanfattning

Vi har listat de bästa brun utan sol produkterna i varje kategori och korat vår vinnare; nämligen Tanrevel Pro. Att välja bästa brun utan sol för ansiktet beror på dina egna behov och preferenser.

Faktorer som att titta efter vilken hudtyp produkten passar, hur många gånger du vill applicera den, vilket färgresultat du önskar samt att välja en produkt med vårdande ingredienser bör beaktas.

FAQ – Vanliga frågor och svar om brun utan sol

Vilken brun utan sol är bäst för ansiktet?

Det beror på dina individuella behov och preferenser men vår bäst i test-vinnare är Tanrevel Pro. Det beror på att appliceringen tar 15 sekunder, blir jämn och kan appliceras i flera lager om man önskar en djupare färg.

Kan jag använda en brun utan sol som är avsedd för kroppen till ansiktet?

Ja, det kan du men resultatet kan bli ojämnt och orsaka andra problem då den inte är avsedd för ansiktet. För bästa resultat bör man använda en self tan speciellt avsedd för ansiktet.

Kan brun utan sol för ansiktet orsaka pormaskar eller bromsa hudens cellförnyelse?

Nej, en bra BUS produkt bör inte orsaka problem som pormaskar eller bromsa hudens cellförnyelse. Men beroende på individuell hudtyp bör man undvika att kladda för mycket och applicera en fuktighetskräm innan produkten om man lätt får torr hy.

Hur lång tid tar det innan brun utan sol syns i ansiktet?

Det här varierar beroende på vilken self tan produkt du använder. Vissa produkter ger resultat nästan omedelbart medan de flesta kräver ett par till flera timmar innan du ser någon skillnad. Det kan även ta uppemot 8 timmar innan färgen är fullt utvecklad.

Vilken brun utan sol är bäst i test?

Vår vinnande produkt i bäst i test för brun utan sol är Tanrevel Pro. Tätt följd av tvåan Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster Face.

Vilken brun utan sol blir man brunast av?

Det beror på både produkt och individuell hudtyp. Om du önskar en djupare färg kan du med fördel använda en produkt som anger ”dark” som färdigt resultat.

Om du är nybörjare skulle vi dock rekommendera att du börjar med en ljusare nyans. Om du har en gradual tan produkt som Tanrevel, Clarins eller andra nämna produkter ovan kan du applicera produkten i flera lager eller flera dagar i rad för att få en djupare färg.

Är brun utan sol farligt?

Brun utan sol är ett helt ofarligt alternativ till solarium eller traditionell solbadning.

Den som är allergisk mot olika ingredienser bör naturligtvis kontrollera ingredienser och göra ett test av produkten på en plats där det inte syns så tydligt.

På så vis kan man direkt upptäcka allergiska reaktioner. Att vara allergisk mot brun utan sol är dock mycket ovanligt.

Foto av författare
Mariethe
Hudterapeut som älskar att uttrycka sig i skrift. Hjälper Emma med testning, innehåll, research och faktakoll på Brunutansol.info