Hur länge håller brun utan sol?

Senast Uppdaterat 16 januari, 2023 av Mariethe

Hur länge håller brun utan sol? Planerar du att testa på en brun utan sol produkt vill du säkerligen veta hur länge resultatet kommer att hålla i sig. Eftersom alla produkter verkar på olika sätt (och har olika hållbarhet) är det svårt att säga en generellt tid som gäller för alla. Det vanligaste är att resultatet håller i sig ca 2-3 dagar, men om du förbereder huden ordentligt och använder våra knep kan du få en bränna som är finare, jämnare och håller längre än så!

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Hur länge håller brun utan sol beror på följande:

1. Vilken brun utan sol du använder

Det finns mängder med olika typer av brun utan sol på marknaden, men det innebär inte att alla håller samma höga standard. Vill du vara säker på att få ett bra resultat som håller länge måste du vara mer noggrann i ditt val och inte fokusera allt för mycket på priset.

Marc Ibane natural tanning spray

Vi rekommenderar att du satsar på en brun utan sol spray, till exempel Marc Inbane brun utan sol spray, som är enklare att applicera och som inte bildar ett för tjockt lager. Här bör du även välja brun utan sol med vårdande ingredienser som återfuktar huden, eftersom återfuktning får färgen att hålla längre. Tyvärr är det många billigare brun utan sol-produkter som torkar ut huden och en torr hud är inte lika motståndskraftig. Ett alternativ för långvarigt resultat kan vara Spraytan på salong, men detta blir snabbt en kostsam historia.

2. Hur noga du är med förberedelserna

Hur länge håller brun utan sol om du slarvar med förberedelserna? Inte speciellt länge alls om vi ska vara ärliga. Hur du förbereder din hud kommer ha en mycket stor betydelse för hur bra resultat du får och hur länge det håller i sig.

Det bästa sättet att förbereda huden inför brun utan sol är genom peeling. Du kan använda en vanliga kroppsskrubb eller en peelinghandske för att bli av med döda hudceller. Att skippa peelingen är inget vi rekommenderar. Applicerar du brun utan sol på döda hudceller kommer färgen inte att fastna på samma sätt. Det ger dig inte bara en ”bränna” som snabbt försvinner, utan du får också ett mycket ojämnt resultat.

3. Hur du sliter på produkten

Men hur länge håller brun utan sol då? Ja, det går egentligen inte att svara på med exakt antal dagar och timmar. Din förberedelse och valet av produkt är avgörande faktorer, men hur mycket du sliter på huden/produkten har också stor betydelse.

Om du skrubbar huden väldigt ofta, svettas på gymmet eller älskar att avsluta dagen i ett varmt bad kommer din färg att försvinna mycket snabbare. Med det sagt ska du inte avstå från att göra saker du gillar. Däremot kan du behöva applicera brun utan sol mer frekvent än om du bara tagit snabba duschar utan peeling och skrubb. Sen är det som så att vissa produkter helt enkelt är mer hållbara än andra. Se därför till att du väljer en med goda recensioner och positiva omdömen från tidigare användare.

Hur länge håller Brun utan sol? Gör rätt!
Läs mer: Vad håller bäst spraytan eller bus?

Så får du brun utan sol att hålla längre

Det finns flera sätt som du kan gå tillväga för att få resultatet av din brun utan sol att hålla betydligt längre. Till att börja med gäller det att välja en riktigt bra produkt, men du måste också ta hand om huden innan och efter applicering.

  • Se till att du förbereder huden noga innan applicering. Använd dig av en bra kroppsskrubb för att bli av med döda hudceller.
  • Välj en produkt som håller vad den lovar. Använd recensioner och omdömen för att hitta en som är effektiv och håller länge, ta gärna del av vårt bäst i test av BUS.
  • För en långvarig ”bränna” behöver du återfukta huden. Använd bodylotion ofta, eftersom brun utan sol inte är en kroppskräm i sig.
  • Undvik att träna hårt, svettas, bada bastu eller ta långa bad, eftersom det får färgen att försvinna mycket snabbare.

Läs mer om hur du får brun utan sol att hålla längre genom att läsa vårt inlägg om fyra steg för att lyckas med brun utan sol.

Foto av författare
Emma Andersson
Emma heter jag och är huvudansvarig utgivare på Brunutansol.info. Tycker att brun utan sol är den viktigaste produkten i badrumsskåpet och har studerat på London School of Beauty & Make-Up.