Caia brun utan sol recension 2024

Senast Uppdaterat 12 januari, 2023 av Mariethe

Vi har testat Caia brun utan sol produkter och här är vad vi tycker! Brun utan sol mousse från sminkföretaget Caia (som råkar vara Bianca Ingrossos varumärke), har varit väldigt omtalade sedan lansering. Många säger att det är en av de bästa brun utan sol produkterna på marknaden, men är det verkligen sant? Vi på brunutansol.info har testat och recenserat Caia self tan mousse. Ta del av vårt omdöme nedan!

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning, av Caia brun utan sol recension

Prisklass – Övre prisklassen
Pris – 295 kronor
Volym – 200ml
Liknande produkter – Ida Warg Self Tanning Mousse, St Tropez Tanning Mousse

Vacay Vibe från Caia Cosmetics är en produkt som ger en gyllenbrun hy oavsett vilken tid på året den appliceras. Denna produkt kommer i två fäger – Light & Dark. Men trots att produkten applicerar väl anser vi inte att färgen, speciellt dark, ger ett tillräckligt rikt resultat. Sett till färg hade vi förväntat oss mer av produkten som ligger i den högre prisklassen. Med det i åtanke skulle vi rekommendera våra läsare att prova en liknande produkt från St Tropez eller Ida Warg.

Betyg: 7/10

Caia brun utan sol recension

Mousse 200 ml

Caia brun utan sol recension

Produktegenskaper

 • ✅ Håller upp till 5-7 dagar
 • ✅ Återfuktar huden
 • ✅ Trevlig doft som först senare utvecklar bus-doft
 • ✅ Enkel att applicera och åker fort in i huden
 • ❌ Högt pris
 • ❌ Ger inte tillräckligt med färg

Vacay Vibe är Caia Cosmetics första produkt inom brun utan sol-kategorin. Produkten släpptes med dunder och brak under början av 2023 och är ytterligare en skönhetsprodukt skapad av en stor influencer. Den här gången Bianca Ingrosso.

Caica Cosmetics som framförallt varit ett sminkmärke har på senare tid börjat doppa tårna inom andra områden och har lyckats hålla en hög kvalitet inom det mesta. Med detta sagt så har förväntningarna på deras brun utan sol-produkter var mycket höga.

Än så länge finns brun utan solen från Caia Cosmetics endast som mousse, men möjligheten att företaget utökar sitt sortiment med tiden skulle vi säga är ganska stor.

1. Kvalité

När det kommer till kvalitet på Caias self tan så finns det inte mycket att klaga på. Redan när vi först håller i förpackningen blir vi uppmärksamma på den höga kvaliteten. Produkten är förpackad i en aluminiumflaska i en fin persikofärgad nyans, och ytterligare inpackad i en papperskartong i samma färg. Flaskans design känns påkostad och lämplig för prisklassen.

När vi vid första trycker ner ”knappen” för att dispensera produkt fungerar det utan problem och ut kommer en fin, lätt, ofärgad och väldoftande mousse. Allt man kan önska sig av en bra brun utan sol produkt helt enkelt.

2. Upplevelse

Caia self tan har ingen så kallad ”guidefärg”, vilket gör att den är utmärkt att applicera och låta verka under dagen utan att du behöver märka av den. Applicerar du på morgonen kommer du ha en fint utvecklad färg innan läggdags.

Busen är lätt att applicera och trots att den inte har en guidefärg lyckas vi få ett jämnt och fint resultat vid första försöket. Caia Vacay Vibe self tan appliceras bäst med en handske. Du kan välja att köpa företagets egna handske men vilken brun utan sol handske du än föredrar kan kombineras med produkten.

Caia rekommenderar att du duschar och exfolierar huden innan applicering. Du behöver inte, och rekommenderas inte att applicera fuktkräm innan applicering. Denna brun utan sol innehåller nämligen kokosolja som hjälper till att återfukta huden.

Förutom kokosolja innehåller Caia brun utan sol Aloe Vera som verkar lugnande och antiinflammatorisk och bidrar till att produkten passar alla hudtyper, inklusive mycket torr hud eller hud med utslag.

Vi upplever att denna brun utan sol-produkt doftar väldigt gott och till att börja med helt saknar den typiska bus-doft som self tan ofta kan avge. dessvärre kommer self tan doften fram i takt med att timmarna går och tillslut blir vi inte kvitt den där doften trots allt.

Den här produkten kan duschas av efter 8 – 12 timmar och utvecklad gradvis efter applicering. Dock fortsätter produkten verka i 24 timmar efter att den först applicerats, även efter att den duschats av.

Allt som allt tycker vi att Caia skapat en bra brun utan sol-produkt. Dock tycker vi inte att varken Light eller Dark-versionen ger en särskilt potent färg utan att man applicerar stora mängder. Vilket inte känns lockande med tanke på att den här produkten är så kostsam. Doften som uppstår efter några timmar kan vi leva med men med en prislapp på närmare 300 kronor tycker vi att det finns ett större utbud av produkter som kan leverera ett mer påtagligt resultat.

3. Pris

Det här är en något dyrare produkt som kostar ca 295 kronor för en flaska på 200 ml. Men, med tanke på flaskans design och den höga kvaliteten som produkten uppvisar så kan vi väl leva med det priset.

Det som slutgiltigen avgör produktens prisvärdhet är resultatet och det är i detta skede vi börjar tvivla på om produkten är värd sitt pris. Vilket vi dessvärre måste säga att den inte är.

4. Slutsats

Något som verkligen står ut med denna brun utan sol är hur jämn färgen blir. Vi upplever inga ojämna fläckar på huden och färgen som kan sätta sig på lakan eller kläder och ge fläckar går enkelt att få bort.

Det här är en brun utan sol produkt i lyxförpackning. Priset är inte det dyraste på marknaden, men om man jämför med produkter som Ida warg som också är ett influencer-ägt märke så är priset nästan det dubbla.

Då man dessutom behöver använda mycket av produkten för att få ett påtagligt resultat gör det till en ganska dyr historia. Därför skulle vi säga att det inte är värt att hosta upp de närmare 300 kronor som produkten säljs för.

Betyg: 7/10

Bakgrund till Caia Cosmetics

Caia Cosmetics är ett Sverigebaserat skönhetsmärke som grundades 2018 av Bianca Ingrosso, Vanessa Lindblad, Jesper Matsch och Mikael Snabb. Företaget säljer högkvalitativa skönhetsprodukter direkt till konsumenter.

Bianca Ingrosso, Caias grundare och creative director, är en välkänd tv-personlighet och influencer i Sverige med över en miljon följare på sociala medier. Bianca har alltid brunnit för skönhet, intresset började redan som barn då hon tillbringade tid i TV- och teateromklädningsrum runt om i Sverige där hon ofta assisterade makeupartister. Efter att ha experimenterat med olika produkter på marknaden i flera år bestämde sig Bianca för att skapa en egen kosmetikaserie som skulle vara tillgänglig för alla.

Caia vacay vibes brun utan sol

Köpguide Caia brun utan sol

Vi försöker att i största möjliga mån skapa köpguider för de produkter vi recenserar och rekommenderar. Oftast har ett märke ett antal olika brun utan sol-produkter som kan passa olika användare och vi gillar att lyfta de olika egenskaperna. När det kommer till Caia self tan finns det egentligen bara en produkt och då vi inte är helt nöjda med slutresultatet i vår Caia brun utan sol recension, har vi svårt att helhjärtat rekommendera våra läsare att köpa denna produkt. Istället kommer denna köpguide att fokusera på hur man hittar rätt produkt bland det enorma utbud som finns för brun utan sol.

Val av produkt

Det allra viktigaste är att först och främst hitta en produkt som passar just din hudtyp och livsstil. Det handlar bland annat om att avgöra hur mörk du vill att färgen ska bli, hur snabbt du önskar att produkten ska verka, om produkten ska vara avsedd för kropp eller ansikte, samt vilket typ av appliceringsmetod du föredrar.

Letar du efter en billigare BUS kan Ida Wargs Brun utan sol var ett alternativ för dig.

Hållbarhet

En annan viktig faktor att ta hänsyn till vid val av brun utan sol och andra produkter i samma kategori är hur länge produkten håller. En bra brun utan sol produkt bör hålla åtminstone 5 dagar, men gärna längre. Förberedelse är naturligtvis nyckel till ett hållbart resultat, men ingen vill lägga energi på att applicera en self tan produkt som ger vika efter bara ett par dagar.

En produkt för ansiktet håller generellt färre dagar än en för kroppen då vi tenderar att tvätta ansiktet oftare, men är å andra sidan enkel att återapplicera.

Pris

Priset är också en faktor som bör beaktas vid val av brun utan sol produkt. Det finns ett brett prisspann, från budgetvänliga produkter till mer lyxiga varianter. Det är dock viktigt att komma ihåg att pris inte alltid är en indikation på kvalitet, utan det är viktigt att läsa igenom recensioner och eventuellt testa produkter innan man bestämmer sig.

Intressant om Caia brun utan sol

Trots att Caias brun utan sol blivit mycket populär både på Instagram, Youtube och Tiktok betyder inte detta att produkten passar alla. Här är några saker som vi tycker att utmärker Caias self tan mousse, både positivt och negativt.

Innehåller kokosolja

Kokosoljan är naturligtvis tillsatt för att ge fukt men detta kan innebära att det inte är den bästa face & body produkten. En del är nämligen känsliga mot kokosolja i ansiktet och kan få tilltäppta porer och akne av det. Om du vet med dig att du kan vara i riskzonen för detta rekommenderar vi att du undviker att applicera denna self tan och andra produkter med kokosolja i just ansiktet.

Innehåller Aloe Vera

En ingrediens som är bra känd för sin lindrande och vårdande effekt på huden, vilket kan vara extra skönt om man exempelvis har en tendens att bli röd eller irriterad under applicering av brun utan sol produkter.

Snabbtorkande

Bianca Ingrosso har själv berömt att hennes caia self tan mousse är snabbtorkande, en egenskap som kan vara extra skönt för den otålige men kanske inte lika skön för den mindre erfarna att applicera. Även om produkten torkar snabbt är det viktigt att låta den sitta i ca 8 timmar innan man duschar eller badar, för bättre resultat.

Innehåller ingen guidefärg

Produkten innehåller ingen guidefärg, vilket kan vara en utmaning för de som är mindre erfarna när det kommer till att applicera bus. Många föredrar produkter utan guidefärg så i slutänden är det här helt enkelt en smaksak.

God doft

Caia brun utan sol mousse har en god blommig/tropisk doft, vilket kan vara extra skönt för den som inte gillar den typiska ”self tan”-doften. Vilket få gör. Efter några timmars användning börjar dock parfymen avta och den välkända DHA doften gör sig påmind. Inget större problem då det då snart är dags att duscha av produkten.

Att använda Caia brun utan sol

När det kommer till att använda brun utan sol produkter är förfarandet sig ganska likt oavsett vilken typ av av produkt eller varumärke man använder. För bästa resultat gäller det att förbereda huden. Det här är Caias råd om hur du bör göra för att få en jämn och naturlig solkysst färg utan fläckar, med längsta möjliga hållbarhet:

 • Caias råd för ett gott resultat börjar med att du duschar och exfolierar huden innan applicering.
 • Företaget uppger att du bör ge extra uppmärksamhet till torra partier som knän, armbågar och anklar.
 • Flaskan bör skakas väl innan applicering (annars riskerar färgen att ge ojämna fläckar).
 • Använd en brun utan sol handske (Caia har en egen som de rekommenderar).
 • Håll flaskan upp och ner och spraya innehållet på handsken. Applicera jämnt över kroppen och massera tills produkten är helt absorberad.
 • Låt brun utan sol moussen toka innan du klär på dig men tvätta händerna direkt efter applicering (för att undvika att få mer self tan på händerna än resterande delar av kroppen).
 • Låt verka i 8 -12 timmar innan du sköljer av.

För fler tips, läs gärna vår artikel om hur du lyckas med brun utan sol.

FAQ Caia brun utan sol – Vanliga frågor och svar

Hur länge håller Caias brun utan sol?

Hållbarheten för Caias brun utan sol mousse är ca 5 dagar. Men det beror både på din hudtyp och hur du förberett huden innan applicering. Bad i pool kan avlägsna färgen på kortare tid.

Kan man använda Caia self tan på ansiktet?

Caias rekommendationer nämner inget om användning för ansiktet, men det finns inget som får oss att tro att det inte skulle vara möjligt att använda produkten både på kropp och ansikte. Däremot vet vi med oss att en produkt speciellt avsedd för ansiktet vanligtvis är det bästa alternativet.

Kan man sova med Caias brun utan sol?

Speciellt med Caias brun utan sol är att du kan applicera den antingen på morgonen och låta den utvecklas under dagen för att duscha av den innan läggdags. Eller så kan du göra tvärtom och applicera den innan du ska sova och vakna upp med en fräsch solkysst hud.

Vilken brun utan sol använder Bianca Ingrosso?

Bianca Ingrosso har själv sagt att hon använder Caias brun utan sol mousse i färgen Dark. Hon är ju också den ansiktet utåt för detta varumärke, vilket ger en känsla av trovärdighet.

Hur använder man CAIA brun utan sol?

Det är bäst att förbereda huden genom att duscha och exfoliera innan applicering. Fokusera på torra områden som knän, armbågar och anklar. du hittar Caias fullständiga instruktioner för self tan applicering längre upp på vår sida.

Ska man duscha efter Caias brun utan sol?

Det är inte farligt att inte duscha efter att man applicerat Caias brun utan sol men du får bäst resultat om du duschar av färgen efter 8 – 12 timmar. Färgen kommer fortsätta djupna i upp till 24 timmar efter applicering.

Vad innehåller Caia self tan?

Caias brun utan sol innehåller Ekologiskt certifierad Aloe Vera, kokosnötsolja och naturlig DHA (det ämne som ger färg på huden) samt en subtil doft av jasmin. Produkterna är inte testade på djur.

Foto av författare
Mariethe
Hudterapeut som älskar att uttrycka sig i skrift. Hjälper Emma med testning, innehåll, research och faktakoll på Brunutansol.info