Ida Warg Brun utan sol recension 2023

Senast Uppdaterat 4 augusti, 2023 av Mariethe

Ida Warg brun utan sol är en mycket högkvalitativ solprodukt som ger dig en mycket fin och gyllenbrun färg – utan att du ser orange eller fläckig ut. Produkten absorberas mycket snabbt in i huden och här kan du själv välja om det är en mousse, kräm eller spray-formula som passar dig bäst. I denna Ida Warg brun utan sol recension kommer du få reda på allt kring kring pris, doft, applicering och mycket mer.

Läs hela brunutansol.info recension av Ida Warg brun utan sol nedan.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning, recension av Ida Warg brun utan sol

Prissklass:Ca 120-200kr
Volym150-200ml
Liknande varumärken:St.Tropez

Ida Warg brun utan sol är ett svenskt varumärke där du får en hudvårdsprodukt som är helt vegansk. Produkten har inte testats på djur och är därför ett riktigt bra val för dig som satsar på cruelty-free.

Med Ida Warg brun utan sol kan du få en fin färg i ansiktet såväl som på kroppen. Resultatet håller vanligtvis minst fem dagar, men ska kunna hålla upp till en vecka beroende på hur ofta du t.ex. svettas, tränar eller duschar. BUS-produkterna absorberas snabbt in i huden, men du bör ändå undvika ljusa kläder den första dagen – för att minska risken för fläckar på kläderna. Utöver det är Ida Warg brun utan sol ett självklart val för alla BUS-älskare på en budget.

Produkter från Ida Warg har tagit sig in i vår brun utan sol bäst i test, men inte på en första plats. Nedan finner du våra individuella recensioner för de olika produkterna i Ida Wargs brun utan sol sortiment.

Ida Warg brun utan sol recension: Mousse

Self-Tanning Mousse 150 ml/Instant Self Tanning Mousse

Ida Warg brun utan sol recension

Produktegenskaper

 • ✅ Luktar gott och ger ett jämnt resultat
 • ✅ Kan användas på kropp och ansikte
 • ✅ Håller upp till en vecka
 • ✅ Finns i flera färger
 • Betyg 8/10

Ida Warg Self Tanning Mousse/Ida Warg Instant Self Tanning Mousse på 150 ml är en mycket bra brun utan sol produkt som lämpar sig utmärkt för nybörjare eller för dig som tycker det är svårt att få till ett jämnt lager. Moussen är mycket behaglig att röra vid och smälter snabbt in i huden, utan att droppa eller lämna kladdiga spår efter sig.

Om du väljer en av de två mörkare färgerna av produkten kommer de med en guidefärg som gör det möjligt för dig att se vart du applicerat produkten och inte. Dessa produkter ger en direkt solbrun ton som utvecklas och mörknar under timmarna som följer. Om du väljer den ljusare varianten saknas guidefärg men efter endast cirka 2-3 timmar har du fått en fin brun färg som ser naturlig ut och utan orangea inslag – något som annars kan förstöra hela looken.

Den här produkten kommer i tre olika mörkhetsgrader där originalfärgen är bra för den som föredrar att arbeta utan guidefärg. Ida Warg Medium Dark Instant Self Tanning mousse är från vad vi förstått den mest populära färgen, men den mest intensiva färgen Extra Dark har tagit hem flera bäst i test priser.

Vår favorit: Extra Dark

Ida Warg brun utan sol recension: Lotion

Self-Tanning Body Lotion 200 ml

ida warg self tanning lotion

Produktegenskaper

 • ✅ Luktar gott och ger ett jämnt resultat
 • ✅ Kan användas på kropp och ansikte
 • ✅ Återfuktar och ger en omedelbar solbrun färg
 • ✅ Finns i olika mörkhetsgrad
 • Betyg 7/10

Ida Warg Self Tanning Body Lotion på 150 ml är en populär produkt på brun utan sol marknaden. Den här produkten kommer till ett budgetvänligt pris samtidigt som den är en utmärkt produkt för personer som inte är vana användare av brun utan sol. Då den här produkten är en kombination av en brun utan sol och en bodly lotion kommer den att både återfukta och bidra med en gyllene solbränna. Utmärkt för den som vill spara lite tid.

Den här produkten appliceras bäst med händerna och kan appliceras i flera lager för en mer intensiv färg. Du bör dock vara noga med att låta produkten torka mellan appliceringar. Produkten har en klassisk doft av bus men är inte parfymerad i övrigt, så om du är känslig mot doft kan det här vara ett bra alternativ. Ida Warg Self Tanning Body Lotion finns i två färger, original och Medium Dark.

Ida Warg brun utan sol recension: Spray

Self-Tanning Spray 150 ml

ida warg self tanning spray

Produktegenskaper

 • ✅ Doftfri (ingen parfym tillsatt)
 • ✅ Kan användas på hela kroppen och ansiktet
 • ✅ Återfuktar och ger en omedelbar solbrun färg
 • ✅ Lätt att applicera direkt på huden eller i handske
 • Betyg 7/10

Ida Warg Self Tanning Spray är en utmärkt produkt för dig som är ute efter en lätt produkt som är enkel att applicera. Den här produkten kan sprayas direkt på huden för att sedan smörjas ut med handske, eller applicera i handsken för att sedan påföras på huden. Produkten är doftfri vilket vi uppskattar men utvecklar efter en tag den vanliga busdoften.

För ett jämnt och fint resultat bör du se till att smörja in torra partier av huden (till exempel armbågar och knän) innan applicering. Resultatet blir en jämn solkysst look.

Ida Wargs Brun utan sol ansikte

Trots att flera av Ida Wargs brun utan sol produkter kan användas för hela kroppen inklusive ansiktet finns det speciellt framtagna produkter som passar bra för huden i ansiktet och som är bra att applicera oftare då ansiktet är den plats som tappar färg fortast på grund av upprepande tvättar. Ida Warg har ett bra sortiment med bus för ansiktet och nedan finner du några av deras mest uppskattade produkter.

Ida warg tanning drops

Tanning Drops

Ida Warg Self Tanning Drops är det perfekta alternativet för dig som vill ha en enkel applicering av brun utan sol som kan inkluderas i din vanliga hudvårdsrutin. Dessa droppar kan blandas i din vanliga dag eller nattkräm för en gradvis gyllenbrun färg. Du kan justera antalet droppar efter önskad intensitet, rekommenderad dos är att blanda i mellan 2 – 10 droppar.

Self Tanning Water Mist

ida warg self tanning mist

Det här är en lättapplicerad brun utan sol mist som kan sprayas direkt i ansiktet och även fungerar väl ovanpå smink. Perfekt för dig som vill ha en snabb applicering som kan utvecklas under dagen. Self Tanning Water Mist lämnar huden med ett återfukttat lyster och kan användas dagligen för att bygga upp den intensitet som användaren önskar. Plus i kanten för den här produkten som doftar gott av tropiska frukter.

ida warg self tanning face lotion

Ida Warg Self Tanning Face Lotion

Detta är en doftfri self tanning face lotion som passar perfekt till den känsliga huden i ansiktet. Produkten kan du applicera innan smink, eller på kvällen för att vakna upp med en solkysst look. Både återfuktar och ger tillräckligt med färg för att endast behöva återappliceras 1 – 2 gånger per vecka. Denna produkt har tagit hem en topplacering i vårt test av bästa bus för ansiktet.

Luxurious Self Tanning Face Mousse

ida warg self tanning face mousse

Luxurious Self Tanning Face Mousse är Ida Wargs senaste brun utan sol produkt och ett riktigt lyxigt tillskott bland företagets bus produkter. Denna produkt är en mousse anpassad för ansiktet och innehåller hyaluronsyra vilket har mycket goda återfuktande egenskaper. Tillsammans med ämnet DHA ger Ida Warg Self Tanning Face Mousse. Det går bra att smörja in men appliceras bäst med Ida Wargs kabuki borste. Produkten ger en lyxig känsla med en doft av kokos/vanilj och är 100% vegansk och cruelty free.

Hur vi bedömde produkterna

När vi testar och listar brun utan sol produkter och andra produkter inom bus-kategorin är vi noga med att bedöma alla på samma grunder. Det innebär att vi har en övergripande lista över vilka egenskaper vi kontrollerar, inklusive kvalité, upplevelse, pris och slutgiltigt intryck. Nedan kan du läsa mer om vad som är viktigt under var och en av dessa punkter:

1. Kvalité

När vi kikar på kvalitet tar vi hänsyn till saker som produktens konsistens, doft, förpackning och resultat. Till exempel uppskattar vi den höga kvaliteten på Ida Wargs BUS Mousse i aluminium med en applicering som är enkel att använda och det är något som majoriteten av alla omdömen också vittnar om. Även konsistensen på moussen är uppskattad då den tjockare konsistensen gör att den inte droppar eller rinner av huden när den kommer i kontakt.

Här missade Ida Wargs spray några poäng på grund av en flaska som kladdade och läckte en del, medan övriga förpackningar höll hög kvalitet. Vi vill även ge extra poäng här till Ida Wargs mer intensiva produkter, såsom Medium Dark och Extra Dark, som verkligen ger en ordentlig solbränna på bara några timmar.

2. Upplevelse

Själva upplevelsen när man applicerar brun utan sol är viktig och är en av de saker som skiljer produkter som är bäst i test från de som inte är det. När det kommer till produkter från Ida Warg är moussen överlägsen. En av de främsta fördelar med Ida Warg brun utan sol Self Tanning Mousse är att den inte luktar lika starkt som andra BUS-produkter på marknaden, och du slipper således den där obehagliga doften som sägs lukta mandel (men som luktar allt annat än det).

Ida Warg Instant Self Tanning Body Lotion och Self Tanning face lotion kunde haft en något rikare konsistens för en lyxigare känsla.

3. Pris

Ida Warg Self Tanning produkter ligger i mellanprisklassen och kostar ca 120-200 kronor beroende på vilken av produkterna och i vilken butik du köper den. Med tanke på förpackningarnas volym och produkternas dryghet är det en mycket prisvärd BUS som kommer att hålla länge och som är en stark konkurrens mot andra högkvalitativa (och dyrare) brun utan sol produkter.

4. Slutsats Ida Warg BUS

Letar du efter en högkvalitativ brun utan sol som kommer från ett känt märke kommer du att bli riktigt nöjd med utbudet från Ida Warg. Speciellt vill vi rekommendera Ida Warg Self Tanning Mousse 150 ml. Den här produkten har inte bara fått riktigt höga betyg från oss, utan har även vunnit ett flertal bäst i test på andra opartiska sidor. Att den är mycket uppskattad är kanske inte så svårt att förstå.

Resultatet har aldrig blivit så jämnt tidigare och nyansen ser precis ut som en riktig solbränna. Ida Warg brun utan sol finns även i sprayform för dig som föredrar, men fördelarna med en mousse är helt klart fler. Moussen varken droppar eller rinner och känna len och behaglig mot huden. Den kan även användas på både kropp och i ansiktet – något som inte alla BUS klarar av.

För att få bästa möjliga resultat kräver Ida Warg BUS att du förbereder huden noga innan applicering. Det kan du till exempel göra genom att använda en bra kroppspeeling innan du applicerar. Du bör alltid använda dig av en brun utan sol handske. Det ger dig en jämn bränna samtidigt som dina händer slipper få för mycket produkt på sig.

Bakgrund till Ida Warg Beauty

Ida Warg startade först upp som influenser och hade då både Youtube-kanaler, Instagram och Podcaster som hjälpmedel. Under år 2018 valde den svenska influensern dock att sadla om och började erbjuda högkvalitativa produkter för kvinnor och män.

Ida Warg Beauty - brun utan sol produkter

Idag står hon bakom några av de bästa BUS-produkterna på marknaden, men i utbudet finns även hårvårdsprodukter såväl som välgörande hudvård. Det som utmärker Ida Wargs produkter är att alla är 100 % veganska och tillverkas i Sverige. Produkterna är framtagna för att passa alla olika typer av människor, oavsett om du har torr eller fet hy, lockigt eller rakt hår eller bara vill känna dig extra fin.

Även om Ida Wargs produkter främst riktar sig till kvinnor i åldrar 20-30 år så kan produkterna med fördel användas av alla. Det är något som är extra tydligt om du tittar på de hudvårdsprodukter som företaget har. Här ligger fokus på veganska och cruelty-free produkter, som också är allergivänliga och passar för dig med känslig hud.

Köpguide Ida Warg brun utan sol

När du ska köpa Ida Warg brun utan sol finns det några saker som är viktiga att ha i åtanke för att du ska bli riktigt nöjd med ditt köp.

Välja spray eller mousse?

Ida Warg erbjuder BUS i både spray och mousse-form. Du bestämmer vad som passar dig bäst, men utifrån erfarenhet är moussen att föredra. Den är både enklare att applicera och rinner inte – även om det skulle råka komma för mycket produkt på en och samma gång. Sprayen underlättar dock applicering på svåråtkomliga ställen, till exempel på ryggen eller för att få ett jämnt resultat i ansiktet.

Välj färg efter hudton och önskat resultat

Har du ljus hud eller medium-mörk hy? Det har nämligen betydelse för vilken Ida Warg BUS du ska välja. Varumärket erbjuder BUS för olika hudtyper, för att du ska vara säker på att du får ett bra resultat som ser naturligt ut. Är du osäker bör du välja den ljusare produkten. Ida Warg Self Tanning Mousse kan nämligen appliceras i flera lager för att uppnå den önskade intensitet som du vill ha.

Tillbehör för bättre resultat

Att använda tillbehör tillsammans med din BUS är inget måste, men vi kan garantera att det kommer underlätta processen och ge dig ett bättre resultat. För Ida Warg Self Tanning Mousse är det nästan ett måste att använda en handske för brun utan sol. Handsken gör det möjligt för dig att komma åt överallt och du minskar även risken för att moussen ska missfärga händerna eller lägga sig som ränder på din hud.

FAQ Ida Warg brun utan sol – Vanliga frågor och svar

Hur länge håller Ida Warg brun utan sol?

Ida Warg brun utan sol håller i ca 4-5 dagar. Genom att förbereda huden noga innan applicering kan du få ett resultat som håller upp till en vecka.

Kan man sova med Ida Warg brun utan sol?

Visst går det bra att sova med brun utan sol. Du bör dock undvika att applicera produkten precis innan sänggående för att minska risken för ränder eller ojämnt resultat.

Vilken Ida Warg brun utan sol är bäst?

Ida Warg erbjuder brun utan sol i både spray- och mousseform. Vår absoluta favorit är moussen, just för att den är mycket enklare och trevligare att applicera.

Finns det olika brun utan sol från Ida Warg?

Ida Warg erbjuder idag flera olika typer av brun utan sol produkter för dig som vill ha en solkysst hy. Du hittar både mousse och spray, samt BUS för olika hudfärger – light till medium.

Hur ofta kan man använda Ida Warg brun utan sol?

Ida Warg brun utan sol kan användas precis hur ofta du vill. Kom ihåg att resultatet ökar i intensitet ju mer du applicerar. Peela gärna huden mellan appliceringarna.

Kan jag använda Ida Warg brun utan sol som gravid?

Ida Warg Self Tanning Mousse kan med fördel användas under graviditeten för att ge dig en fin och solkysst hy så att du känner dig mer självsäker.

Ska man duscha efter Ida Warg brun utan sol?

Vill du ha ett jämnt resultat bör du undvika att duscha på minst 3 timmar efter applicering. Vänta gärna längre än så om du har möjlighet.

Var kan man köpa Ida Warg brun utan sol?

Ida Warg brun utan sol kan du hitta på de allra flesta apotek i Sverige. Du kan även köpa den på skönhetsbutiker online såväl som i hudvårdsbutiker och kosmetiska affärer. Det här inlägget innehåller direkta länkar till Ida Wargs produkter.

Foto av författare
Emma Andersson
Emma heter jag och är huvudansvarig utgivare på Brunutansol.info. Tycker att brun utan sol är den viktigaste produkten i badrumsskåpet och har studerat på London School of Beauty & Make-Up.