St Tropez brun utan sol recension 2022

St Tropez brun utan sol är en populär BUS-produkt som kommer i många olika former. Produkten är enkel att applicera, har en god och härlig doft och ger din hud en naturlig bränna med riktigt med glow.

St Tropez brun utan sol finns idag som både gel, mist och mousse, men även som self-taning duschkräm som du kan använda samtidigt som du duschar. I den här recensionen kommer vi dock fokusera på den populära och smidiga moussen.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning, recension av St Tropez brun utan sol

Prisklass – Övre prisklassen
Pris – ca 315-399 kronor
Volym – 120/240ml
Liknande produkter – Yves Rocher Solaire Peau Parfaite Autobronzant Self-tanner, Ida Warg Face & Body Spray Self Tan

St Tropez brun utan sol är en brun utan sol som ger dig en solkysst hy årets alla dagar. Till skillnad från många andra BUS-produkter är den också fri från orangea pigment och verkar återfuktande under 24 timmar.

St Tropez brun utan sol ligger i den lite högre prisklassen och passar således bäst för dig som vill ha det bästa och är beredd att betala därefter. Med sin långa hållbarhet och sin fina lyster är St Tropez brun utan sol ett självklart val för vinterglåmig hud.

Betyg: 8/10

Bästa pris på St Tropez brun utan sol

St Tropez brun utan sol recension

Mousse 240 ml

St Tropez brun utan sol bronzing mousse recension

Produktegenskaper

 • ✅ Håller upp till 5-7 dagar
 • ✅ Återfuktar huden i hela 24 timmar
 • ✅ Mjukgörande och self-taning på en och samma gång
 • ✅ Enkel att applicera och åker fort in i huden
 • ❌ Högt pris

St Tropez brun utan sol är helt klart en av de bättre BUS-produkterna som finns på marknaden och det finns många orsaker till varför varumärket har blivit så populärt. Med St Tropez brun utan sol kan du själv välja om du vill applicera produkten som mousse eller om du föredrar en svalkande mist eller duschkräm.

Här har St Tropez dessutom valt att eliminera alla orangea och röda toner i sin BUS och istället använda sig av gröna. Det gör att du får ett naturligt resultat som inte ser orange ut.

1. Kvalité

St Tropez brun utan sol är helt klart en av de absolut bästa brun utan sol-produkter som finns på marknaden idag och det är vi många om att tycka. St Tropez brun utan sol har blivit utnämnd till bäst i test i ett flertal produkttester och har ytterst få dåliga omdömen från användare och kunder. Det beror mycket på den höga kvalitet som St Tropez brun utan sol håller.

Förbereder du huden noga kan du ha en fin färg och ett fantastiskt glow i en hel vecka. Vi rekommenderar att du använda dig av St Tropez appliceringshandske för bästa resultat.

2. Upplevelse

Vill du få ett så fint resultat av St Tropez brun utan sol som möjligt är det alltid bäst att använda en appliceringshandske – gärna från varumärkets eget produktutbud. St Tropez brun utan sol mousse är i sig väldigt enkel att applicera och har en mycket behaglig formula som känns lätt mot huden.

Även om det kan vara skönt att duscha några timmar efter applicering ger inte St Tropez brun utan sol ifrån sig den otrevliga doft som lätt kan uppstå med BUS-produkter, utan doftar istället fräscht och gott både vid och efter applicering.

3. Pris

Den största nackdel med St Tropez brun utan sol är helt klart produktens pris. Oavsett om du väljer en mindre eller en större förpackning får du räkna med att lägga ut minst 300 kronor. Förvisso får du också mycket produkt för pengarna, men priset känns lite väl högt i jämförelse med andra varumärken.

4. Slutsats

Trots det högre priset är St Tropez brun utan sol mousse en riktig bra investering för dig som vill få en fin och naturlig bränna med mycket glow. Redan vid första applicering kommer du att märka av en riktigt stor skillnad på din hudton som du sedan gradvis kan bygga upp efter önskemål.

Produkten är lätt att arbeta med och känns inte klibbig eller obehaglig på huden, samtidigt som den snabbt absorberas så att du kan gå vidare med din dag.

Det vi gillar extra mycket är att det inte finns några röda toner, något som annars är mycket vanligt. St Tropez brun utan sol innehåller istället gröna toner för ett mer naturligt och verklighetstroget resultat där du inte ser orange ut.

Betyg: 8/10

Bakgrund till St Tropez

St Tropez är ett varumärke som har varit verksamma inom skönhetsindustrin i många år och som ligger bakom några av de bästa och mest eftertraktade BUS-produkterna. Företaget grundades år 1996 och har sedan dess specialiserat sig på hudvårdsprodukter, skönhetsprodukter och self-tanning-produkter av olika slag.

I utbudet hittar du inte bara brun utan sol produkter som ger dig en fin bränna, utan du hittar även tillbehör, efterbehandlingsprodukter, förberedande hudvårdsprodukter, tan removers och mycket mer.

St Tropez riktar sig kanske främst till den yngre generationen, men att vara brun och känna sig fräsch är något som de allra flesta vill. Idag använder sig både yngre och äldre personer av St Tropez brun utan sol produkter av diverse slag, där self-taning moussen och misten är några av de främsta favoriterna.

Något som får St Tropezs produktsortiment att sticka ut är den self-taning duschkräm som företaget erbjuder och som gör dig brun medan du duschar.

Köpguide St Tropez brun utan sol

Köpguide St Tropez brun utan sol mousse -

St Tropez brun utan sol är en högkvalitativ self-taning produkt som vi är säkra på att du kommer bli riktigt nöjd med, men det är också en kostsam BUS som ligger i den högre prisklassen. I den här köpguide kommer vi att gå igenom tre aspekter som du bör ha i åtanke inför ditt köp.

Val av produkt

St Tropez brun utan sol kommer i flera olika former och det är inte säkert att det är moussen som passar dig bäst. Vill du ha en enklare self-taning produkt där du snabbt kan fräscha upp resultatet under dagen kan St Tropez brun utan sol mist vara det bättre valet för dig.

Letar du efter en billigare BUS kan Ida Wargs Brun utan sol var ett alternativ för dig.

Hållbarhet

Även om alla St Tropez brun utan sol håller en mycket hög kvalitet vittnar tidigare kunder om varierande hållbarhet mellan de olika produkterna. Misten sägs till exempel hålla lite kortare, medan moussen ger ett djupare resultat med hållbarhet upp till en vecka. Här väljer du själv det som passar dig bäst. Vissa applicerar flera gånger i veckan för att alltid ha en solkysst hy, medan andra endast vill fräscha upp huden inför ett speciellt tillfälle.

Applicering

Många är rädda för ränder och ojämnheter när brun utan sol ska appliceras och det är tyvärr något som det alltid finns en risk för. St Tropez brun utan sol mousse är dock ett bra val för att undvika detta och genom att komplettera med en appliceringshandske har du förberett dig så bra som det bara går.

Att använda St Tropez brun utan sol

 • Förbered alltid huden genom att peela bort döda hudceller innan du applicerar din brun utan sol.
 • Använd en brun utan sol handske för att förhindra missfärgade händer och för att få ett jämnt resultat.
 • Applicera produkten på hela kroppen (eller på önskad kroppsdel) i cirkulära rörelser. Undvik att gnugga in produkten för hård i huden.
 • Använd luftiga plagg efter applicering för att säkerställa att produkten kan torka ordentligt, utan att kläder blir förstörda eller lämnar ditt resultat ojämnt.
 • Duscha inte direkt efter applicering. Låt det gärna gå minst 2-3 timmar för ett fint resultat.
 • St Tropez brun utan sol återfuktar huden i 24 timmar, men använd gärna en hudkräm därefter för att bibehålla resultatet längre.

För fler tips, läs gärna vår artikel om hur du lyckas med brun utan sol.

FAQ St Tropez brun utan sol – Vanliga frågor och svar

Hur länge håller St Tropez brun utan sol?

St Tropez brun utan sol har en återfuktande effekt som håller i sig i 24 timmar och ett resultat som varar i cirka 5-7 dagar beroende på hur bra du förberett huden.

Kan man sova med St Tropez brun utan sol?

St Tropez brun utan sol bör appliceras på dagen och inte strax innan sänggående. När produkten har torkat in i huden går det dock bra att sova med den som vanligt.

Vilken St Tropez brun utan sol är bäst?

Vilken St Tropez brun utan sol som är bäst beror helt på vad det är för resultat du vill ha och vilken formula du fördrar. Vi rekommenderar moussen för dig som vill ha ett långvarigt resultat.

Finns det olika brun utan sol från St Tropez?

St Tropez brun utan sol kommer i flera olika former. Produkten finns bland annat som en gel, ansikts-mist eller som mousse – där alla är snabbtorkande och enkla att använda.

Hur ofta kan man använda St Tropez brun utan sol?

St Tropez brun utan sol kan användas när och hur ofta som du själv vill. Produkter bygger gradvis upp en fin bränna, så att du själv kan bestämma slutresultatet.

Kan man använda St Tropez brun utan sol som gravid?

Brun utan sol är helt tryggt och säkert att använda sig av under graviditeten och det gäller även för St Tropez brun utan sol produkter. Det är ett mycket bra alternativ för dig som är gravid och som vill undvika UV-strålar.

Ska man duscha efter St Tropez brun utan sol?

Att duscha efter St Tropez brun utan sol är inget måste, men det tar bort den BUS-lukt som lätt kan uppstå. Vänta gärna minst 3 timmar innan du duschar.

Var kan man köpa St Tropez brun utan sol?

St Tropez brun utan sol kan hittas i de allra flesta skönhetsbutiker på nätet, men även i kosmetiska butiker. Det är heller inte ovanligt att St Tropez brun utan sol säljs på apotek

Foto av författare
Emma Andersson
Intresserad av mode och skönhet. Skriver artiklar åt Brunutansol.info.

Lämna en kommentar