4 steg för att lyckas med brun utan sol 2024

Senast Uppdaterat 9 april, 2024 av Gabriel Vlasic

Hur lyckas man med brun utan sol och får en snygg och jämn färg? Hemligheten ligger i att förbereda huden med hjälp av peeling, återfuktning, appliceringshandske och en riktigt bra brun utan sol produkt. I denna artikel har skriver vi på brunutansol.info om 4 steg hur du lyckas med brun utan sol.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Lyckas med brun utan sol – steg för steg till ett perfekt resultat

För att du ska nå ett lyckat resultat med brun utan sol krävs vissa förberedelser. Det är inget betungande men genom ett bra förarbete kommer du få ett bättre resultat. Det är ungefär som när man bygger hus, en bra grund är viktig för att huset ska stå kvar länge.

Nedan går vi igenom 4 olika steg kring hur du lyckas med brun utan sol. Vi har även skrivit en artikel om vanliga misstag med brun utan sol. Den artikeln kan vara bra att läsa som ett komplement till denna artikeln.

1. Förbered huden med peeling

Lyckas med brun utan sol - peeling

Förta steget för att lyckas med brun utan sol och få en fin och snygg brun hud är att peela huden. Detta bör du göra gärna flera dagar i rad innan du ska använda brun utan sol.

Genom att ta bort döda hudceller minskar du risken att dess torra partier suger åt sig för mycket färg från produkten eller börja flagna vilket kan ge ett fläckigt resultat. En mjuk och följsam hud gör att du får en jämnare och mer hållbar färg.

Peeling för kroppen

Peeling för ansiktet

2. Återfukta huden

Lyckas med brun utan sol - återfukta huden

Det är alltid viktigt att återfukta huden. Men faktum är att torr hud och brun utan sol är en dålig kombination som skapar fläckar och ränder. En väl, återfuktad hud är optimal vid applicering av brun utan sol för att få ett bra resultat.

Precis innan applicering kan du lägga ett extra tjockt lager kräm på ställen där huden är som torrast nämligen händer, fötter, knän och armbågar. Dessa partier är oftast torrare vilket riskerar att de suger åt sig med av produkten vilket kan skapa mörkare partier än på övriga kroppen.

Här kan du hitta andra bodylotion som kan hjälpa dig få en mjuk och följsam hud.

3. Använd en appliceringshandske

Lyckas med brun utan sol - använd en appliceringshandske

När du ska applicera brun utan sol är det att föredra att använda en brun utan sol handske. En appliceringshandske gör det enklare att få ett jämnt och snyggt resultat och dessutom slipper du att missfärja handflatorna. Köp gärna en lite dyrare handske som går att använda på båda sidor, det är väl värt sin investering. Vill du ha tips på bra appliceringshandske för brun utan sol kan du ta del av vår artikel om ämnet.

Efter applicering är det viktigt att tvätta handflator och mellan fingrarna ordentligt då det annars finns en risk att det samlas mycket av produkten där som sedan blir mörkare och ger ett onaturligt intryck. Om du har fått för mycket färg på händerna kan du testa något av våra 5 sätt att få bort brun utan sol från händerna.

Vänta till produkten har torkat in ordentligt och använd sedan kläder som inte sitter åt för att inte förstöra resultatet.

Så applicerar du brun utan sol på kroppen

  1. När du applicerar brun utan sol dra alltid från anklarna eller handlederna och uppåt. Gör detta två gånger, massera alltså inte. Då är det enkelt att se om du missat en fläck. Tänk på att din hud bara kan ta emot en liten mängd i taget så applicera hellre flera små gånger.
  2. Fortsätt upp mot magen, bröstet och armarna. Ryggen är alltid svårt att få bra och det bästa är om någon kan hjälpa dig smörja in ryggen. Var försiktig med områden som armhålan och undersidan av armarna. Dessa områden blir oftast inte lika bruna i solen så det kommer därför se onaturligt ut om du smörjer lika intensivt där. Andra områden som är lätt att smörja för mycket är mellan tårna och fingrarna och i knä- och armveck. Du kan använda en näsduk och dra på dessa ställen för att minska mängden av produkten.

Så applicerar du brun utan sol i ansiktet

  1. Precis som för din kropp behöver ansiktet också vara rent från smuts och döda hudceller innan du applicerar brun utan sol för bästa resultat. Använd en mild peeling anpassad för ansiktet och arbete med varsamma rörelser. Skölj och återfukta med din ansiktskräm som helt får absorberas.
  2. Se till att använda en brun utan sol som är anpassad för ansiktet. Precis som vi har skrivit innan så är brun utan sol för kroppen oftast feta i konsistensen och kan orsaka orenheter för ditt ansikte. Var varsam kring hårfästet och ögonbrynen när du applicerar brun utan sol i ansiktet. Smörj gärna in dem med lite vaselin innan så minskar du risken för fula fläckar.

4. Köp en riktigt bra brun utan sol-produkt

Lyckas med brun utan sol - välj en bra brun utan sol produkt

Läs gärna vårt test av brun utan sol där vi går igenom våra favoriter.

När du väljer en brun utan sol som ska användas till ansiktet säkerställ att produkten är avsedd för ansikte eller som går att använda på både kropp och ansikte. Produkter som är avsedda för kroppen är fetare och kan orsaka orenheter i ansiktet.

Bra brun utan sol produkter

Läs gärna vår recension och test av Ida Warg brun utan sol self tanning mousse. Det är en väldigt bra och prisvärd produkt som passar de allra flesta. En annan riktigt bra brun utan sol är St Tropez brun utan sol mousse.

Andra bra brun utan sol är:

Brun utan sol i tablettform

Det går inte att få en brunare hud genom att äta tabletter men det finns tillskott av betakaroten som ökar pigmenteringen och ger dig en djupare solbränna som håller längre. Du kommer dock fortfarande behöva sola för att det ska ge effekt.

Ska du ut och resa eller inför sommarsäsongen i Sverige, kan du testa tillskott av betakaroten och märk skillnaden. För att tabletterna ska ge effekt bör du helt ta dem 2-4 veckor innan solexponering. Läs mer om brun utan sol tabletter i vårt bäst i test.

FAQ – Vanliga frågor och svar om att lyckas med brun utan sol

Varför misslyckas jag med brun utan sol?

Tyvärr finns det inga genvägar för att få ett bra resultat. För att förbättra möjligheterna att lyckas är det fyra saker du ska tänka på: förbered huden med peeling, återfukta huden, använd en brun utan sol handske och köp en riktigt bra brun utan sol produkt.

Varför bör jag peela huden innan applicering av BUS?

Genom att peela huden före applicering tar du bort döda hudceller från kroppen som annars kan orsaka ett fläckigt resultat.

Varför blir brun utan sol fläckig?

När färgen blir fläckig beror det oftast på att du inte har gjort ett tillräckligt bra förarbete, är torr i huden och/eller använder en dålig produkt. Läs vår artikel om hur du lyckas med brun utan sol för tips och råd.

Kan jag ta bort brun utan sol om jag inte är nöjd med resultatet?

Det finns bra produkter som hjälper till att få bort brun utan sol från kroppen. Läs vårt test av tan removers som hjälper dig få bort brun utan sol.

Foto av författare
Emma Andersson
Emma heter jag och är huvudansvarig utgivare på Brunutansol.info. Tycker att brun utan sol är den viktigaste produkten i badrumsskåpet och har studerat på London School of Beauty & Make-Up.