5 sätt att få bort brun utan sol på händerna

Senast Uppdaterat 31 oktober, 2022 av Gabriel Vlasic

På denna sida har vi på brunutansol.info tittat på 5 olika sätt att få bort brun utan sol på händerna. Finns det något mer störande än brun utan sol på händerna efter applicering av BUS? Brun utan sol på händerna ser ofta onaturligt ut och avslöjar lätt din ”fejk” bränna. Är du inte heller van att använda brun utan sol är det lätt att glömma att tvätta sig ordentligt efter applicering.

Hjälp – hur får jag bort brun utan sol på händerna?

När man applicerar brun utan sol med handen är det lätt att glömma att tvätta händerna ordentligt efteråt. I och med att brun utan sol växer fram gradvis är det inte säkert att du ser att händerna har färg på sig men efter några timmar kan de vara alldeles bruna.

Om du skulle få en onaturlig nyans på händerna kan du testa några av sakerna i listan nedan.

1. Gör en egen rengöringspasta med bakpulver och citronsaft

Få bort brun utan sol från händerna med rengöringspasta av bakpulver och citron

Blanda bakpulver med lite citronsaft och gör en pasta som du gnuggar dina händer med. Låt det verka någon minut och tvätta av.

Detta kan vara ett bra sätt att få bort brun utan sol på händerna och andra delar av kroppen med saker du kanske redan har hemma. Var dock försiktig första gången du provar och testa på små ytor för att försäkra dig om att du inte får någon reaktion.

2. Tandkräm bleker brännan

Få bort brun utan sol på händerna med hjälp av tandkräm

Tandkräm kan även användas för att få bort brun utan sol. Tandkräm innehåller blekningsmedel som kan hjälpa dig att få bort dina fläckar. Ta en klick tandkräm på en våt handduk och gnugga på de områden som du vill få bort färgen på.

Framförallt är mellan fingrarna ett ställe där det gärna ser onaturligt ut så där kan vara värt att gnugga lite med tandkrämen.

3. Gnugga med saften från en citron

Man kan även testa att använda saften från en citron. Pressa saften ur en citron och doppa en blötlagd handduk i saften. Använd handduken för att gnugga bort färgen och du kommer snabbt märka resultat.

Även med denna metoden gäller det att vara försiktig första gången så du vet att din hud inte får reaktion på grund av citronen.

4. Använd en tan remover

Det finns speciella produkter du kan använda för att tvätta bort färgen. En tan remover fungerar lika bra på händerna som på övriga kroppen.

Produkten appliceras på kroppen eller händerna, efter det väntar man fem minuter innan man sköljer av sig. Får man inte bort allt kan man applicera produkten igen och även skrubba försiktigt med en skrubbhandske.

Vi har i en annan artikel tittat på 4 olika tanremovers och utsett den bästa produkten.

5. Använd en handske för brun utan sol

Få bort brun utan sol från händerna - använd en handske för brun utan sol

Tror det eller ej men det absolut bästa sättet att få bort brun utan sol på händerna är att undvika att det hamnar där.

Vi rekommenderar alltid att använda en appliceringshandske när du ska applicera din brun utan sol. Det ger ett bättre resultat, du slipper kladdet på händerna och en onaturlig färg på händerna som det annars blir. En appliceringshandske hjälper dig även att få ett bättre resultat när du applicerar brun utan sol.

Även om du använder en appliceringshandske så kan färgen gå igenom så se alltid till att tvätta händerna ordentligt efteråt. I och med att brun utan sol växer fram gradvis är det inte säkert du ser att händerna har färg på sig men efter några timmar kan de vara alldeles för bruna.

Läs gärna vår artikel om handskar för brun utan sol där vi tittar närmare på 7 olika handskar, även kallat tanning mit. Läs även: Hur vet man att en BUS produkt blivit gammal?

Sammanfattning & rekommendation

Att få bort brun utan sol på händerna är en relativt dryg process om man inte har förberett med en tan remover eller har citron och bakpulver hemma. Därför är en rekommendation att förebygga det istället. Detta gör man genom att använda en appliceringshandske. Vi vill även rekommendera att inte köpa billiga kopior och testade produkter. Håll dig till de bästa brun utan sol produkterna och satsa på kvalitet före kvantitet.

Foto av författare
Emma Andersson
Emma heter jag och är huvudansvarig utgivare på Brunutansol.info. Tycker att brun utan sol är den viktigaste produkten i badrumsskåpet och har studerat på London School of Beauty & Make-Up.