Brun utan sol tabletter bäst i test 2022

Brun utan sol tabletter är ett bra alternativ för dig som vill få en extra boost innan du lägger dig i solstolen eller går in i solarium. Med brun utan sol tabletter kan du inte bara se till att du får en bränna som är mycket snyggare och jämnare, utan den håller också mycket längre.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Bästa brun utan sol tabletter 2022

Vi har gjort en djupdykning ner i marknaden för att plocka fram de bästa, mest effektiva och trygga brun utan sol tabletterna som du kan använda dig av. Här listar vi tre brun utan sol tabletter från olika tillverkare och i olika prisklasser, så att du kan hitta den bästa för dig.

1. Better You Betakaroten brun utan sol tabletter

Better You Betakaroten Brun utan sol tablett - bäst i test

Produktegenskaper

 • ✅ Högdoserade brun utan sol tabletter
  Helt veganska och växtbaserade
 • ✅ Helt veganska och växtbaserade
 • ❌ Krävs 2 burkar för 10 veckors användning
 • ❌ Högre pris

Better You Betakaroten anses vara en av de starkare brun utan sol tabletterna på marknaden, men sanningen är att de ligger i ungefär samma nivå som de allra flesta. Här får du brun utan sol tabletter med 50 mg betakaroten per kapsel, vilket är en bra nivå som ger dig ett mycket effektivt resultat. De höga nivåerna av betakaroten förbättrar inte bara huden, utan har också positiva effekter på hår och naglar.

För bästa möjliga resultat bör du börja med intaget ca 10 veckor innan du planerar att börja vistas i solen. Du bör också äta kapslarna i samband med måltid, eftersom de är fettlösliga.

2. Healthwell Betakaroten 100 brun utan sol tabletter

Healthwell Betakaroten 100 brun utan sol tablett - en effektiv brun utan sol tablett!

Produktegenskaper

 • ✅ Mycket prisvärt kosttillskott
 • ✅ Innehåller 50 mg betakaroten per kapsel
 • ❌ Innehåller inget piperin som förbättrar upptaget

Healthwell Betakaroten är ett mycket prisvärt kosttillskott som hjälper dig till en finare och jämnare bränna. Kapslarna är berikade med en mycket hög koncentration av betakaroten som kommer från Blakeslea Trispora svampen och som är mycket effektiv. Här har man även använt sig av MCT-olja för en förbättrad biotillgänglighet.

Både kapslar såväl som innehåll i Healthwell Betakaroten är helt växtbaserade och det innebär att brun utan sol tabletterna även lämpar sig för dig som är vegetarian eller har en veganskt kosthållning.

3. Maxosol brun utan sol tabletter – För dig som älskar solen

Maxosol brun utan sol tabletter - för dig som älskar solen

Produktegenskaper

 • ✅ Enkel dosering med 1 kapsel om dagen
 • ✅ Innehåller vitaminer och mineraler
 • ❌ Innehåller lägre nivåer av betakaroten
 • ❌ Inte lika effektiv för snabba resultat

Maxosol är ett mycket uppskattat och populärt tillskott av betakaroten som passar för dig som vill förlänga din solbränna. Maxosol är lågdoserat jämfört med många andra brun utan sol tabletter och innehåller endast 15 mg betakaroten per kapsel. Det gör att produkten lämpar sig utmärkt för dig som vill minska risken för att få i dig alldeles för mycket A-vitamin och som vill bygga upp en bra bränna gradvis.

Utöver betakaroten är Maxosol även berikat med många andra viktiga vitaminer och mineraler, t.ex. selen, koppar, C-vitamin, zink och vitamin E.

Köpguide Brun utan sol tabletter – Tabletter som gör dig brun

Brun utan sol tabletter är en mycket populär och uppskattad produkt som kan användas året runt. När du ska köpa brun utan sol tabletter finns det några saker som är viktiga att tänka på, t.ex. dosering, innehåll och varumärke.

1. Dosering

Doseringen och användningen av brun utan sol tabletter kan se mycket olika ut beroende på vilken produkt och varumärke du använder dig av. Vissa tabletter ska intas på en daglig basis, medan andra bara ska användas i samband med att du ska sola eller vistas i solen. Ta inte föregivet att doseringen ser likadan ut på alla brun utan sol, utan läs ordentligt på förpackningen.

2. Varumärke

Att ha en fin och snygg solbränna är något som många drömmer om, men det är mycket viktigt att du väljer tabletter som kommer från en känd och seriös tillverkare. Billiga preparat som sägs göra dig brun kan innehålla skadliga ämnen, något som i sin tur kan påverka din hälsa. Alla produkter som vi har recenserat är trygga och säkra att använda sig av. Läs gärna omdömen och recensioner från tidigare användare om du känner dig osäker.

3. Innehåll

Majoriteten av alla brun utan sol tabletter innehåller betakaroten, vilket lagras i huden och sedan omvandlas till A-vitamin. Hur mycket betakaroten som produkten innehåller kan dock skilja sig åt. Det vanligaste är det ligger mellan 20-50 mg per portion.

Att använda Brun utan sol tabletter

Att använda brun utan sol tabletter är väldigt enkelt och något som passar för de absolut flesta. Observera att alla brun utan sol tabletter fungerar på olika sätt och därför är det viktigt att du alltid läser på förpackningen vilka regler och doseringsrekommendationer som gäller.

 • Dosera alltid enligt rekommendationerna och överskrid inte den dagliga doseringen. Det vanligaste är att du ska inta en kapsel om dagen tillsammans med ett glas vatten.
 • Brun utan sol tabletter ökar pigmenteringen i huden, men fungerar inte som ett solskydd. Se därför till att skydda dig med solkräm för en ännu finare och hållbar bränna.
 • Efter att du har solat är det viktigt att du smörjer in huden. På så sätt ger du huden återfuktning och gör att den håller sig mjuk och smidig
 • Är du gravid bör du inte använda dig av brun utan soltabletter, eftersom för mycket A-vitamin kan skada ditt foster.

FAQ Brun utan sol tabletter – Vanliga frågor och svar

Hur funkar brun utan sol tabletter?

Brun utan sol tabletter innehåller betakaroten som har en förmåga att lagras i huden. Det, i sin tur, gör att pigmenteringen i huden blir mörkare och lättare solbränd.

Kan man bli brun med tabletter?

Genom att äta kosttillskott med betakaroten kan du blir brunare, förutsatt att du vistas i solen. Du får också en bränna som är mycket jämnare, snyggare och håller längre.

Var kan man köpa brun utan sol tabletter?

Brun utan sol tabletter säljs i de allra flesta hälsokostbutiker, både fysiska såväl som på internet. Handlar du via nätet får du oftast tillgång till bättre priser och större utbud.

Vad kostar brun utan sol tabletter?

Det vanligaste är att en förpackning kostar mellan 80-200 kronor. Men sen beror det på vilket märke du väljer samt hur stor förpackningen är.

Är det farligt att använda brun utan sol tabletter?

Det finns inga kända biverkning med betakaroten i form av brun utan sol tabletter. I ytterst få fall kan kroppen lagra alldeles för mycket A-vitamin, vilket kan uppnå skadliga nivåer.

Kan jag använda brun utan sol tabletter som gravid?

I dagsläget har det inte gjorts tillräckligt många studier på betakaroten och graviditet. Är du gravid bör du avstå från brun utan sol tabletter och satsa på en brun utan sol kräm istället.

Foto av författare
Emma Andersson
Intresserad av mode och skönhet. Skriver artiklar åt Brunutansol.info.

Lämna en kommentar