4 misstag med brun utan sol du bör undvika

Senast Uppdaterat 9 april, 2024 av Gabriel Vlasic

Det är lätt att tro att det bara är att applicera brun utan sol på kroppen, men genom ett bra förarbete ökar du chanserna till ett bra resultat. Vi har tagit upp 4 vanliga misstag med brun utan sol som du behöver känna till för att få ett bra resultat.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Vanliga misstag med brun utan sol du bör tänka på

Nedan tar vi upp 4 vanliga misstag med brun utan sol man ofta gör om man inte är van att använda brun utan sol. För att nå ett bra resultat krävs träning och ett bra grundarbete.

En annan viktig faktor för ett bra resultat är även att välja en riktigt bra brun utan sol produkt. Läs gärna vårt bäst i test av brun utan sol för tips på bra produkter.

1. Du slarvar med förberedelserna av brun utan sol

Vanliga misstag med brun utan sol - du slarvar med förberedelserna

Brun utan sol är en quick-fix på så sätt att du kan bli brun utan att anstränga dig, men för att få ett riktigt bra resultat krävs både förberedelser, en riktigt bra produkt och träning i applicering.

Viktigaste förberedelserna är peeling för att förnya huden och lotion för att återfukta huden. Läs vår steg för steg guide – så lyckas du med brun utan sol – för tips om hur du lägger grunden för en snygg, gyllene solbränna.

2. Du väljer fel nyans av brun utan sol

Har du en ljus hud i grunden kommer du inte bara kunna välja en väldigt mörk nyans och hoppas på underverk. Då kommer du behöva bygga upp nyansen stegvis med ljusare nyanser. Applicera produkten, vänta några dagar och bygg sedan på nästa lager.

Välj en typ av produkt och nyans som du känner dig bekväm med. Vårt bästa råd är att gå långsamt fram, resultatet kommer att växa fram gradvis och det är lättare att ta på mer än att ta bort. Börja hellre med en mindre mängd om du är osäker, vänta ett par dagar och gör om det några dagar senare för att bygga din solkyssta ton på sikt.

Om du är missnöjd med resultatet finns det tan removers som kan hjälpa dig få bort brun utan sol. Vi har skrivit om fyra bra produkter för att få bort brun utan sol.

3. Du missar händerna när du applicerar brun utan sol

Vanliga misstag med brun utan sol - du missar händerna

Ett väldigt vanligt misstag med brun utan sol är att man glömmer händerna. För det första, använd en brun utan sol handske så slipper du få en massa färg mellan fingrarna som kommer bli svårt att få bort och kommer se onaturligt ut. För det andra, glöm inte att applicera produkten även på handryggen.

Andra områden som är lätt ser onaturliga ut är ställen där man säljan blir lika solbränd som på övriga kroppen. Det kan vara i knä- och armveck, armhålor, mellan tårna och på insidan av armarna. Huden är ofta tunn på dessa ställen så var försiktig när du applicerar produkten och använd ett tunt lager.

Om du har fått för mycket färg på händerna och vill få bort den kan du testa någon av våra 5 sätt att få bort brun utan sol på händerna.

4. Du gnuggar bort färgen från brun utan sol

När du har applicerat färgen så undvik att ta på dig kläder direkt. Behöver du ta på dig kläder, använd mörka och löst sittande, lediga kläder för att göra det möjligt för produkten att absorberas in i huden. Tänk på att vissa brun utan sol produkter kan färga av sig något om den inte fått torka in ordentligt så undvik finklänningen första timmen efter behandlingen.

Likaså kan det vara bra att inte applicera färgen precis innan du ska sova för då kan du gnugga bort färgen mot lakanen. Det kommer leda till både ett dåligt, ojämnt resultat men även smutsiga lakan.

Första gången du duschar efter att ha smörjt in dig med brun utan sol, torka dig försiktigt med handduken.

Läs mer: Spraytan vs BUS

Foto av författare
Emma Andersson
Emma heter jag och är huvudansvarig utgivare på Brunutansol.info. Tycker att brun utan sol är den viktigaste produkten i badrumsskåpet och har studerat på London School of Beauty & Make-Up.