Att använda brun utan sol som gravid

Senast Uppdaterat 16 januari, 2023 av Mariethe

Kan man använda brun utan sol som gravid? Gravida kvinnor ska vara försiktiga med att sola. Det är frestande att vilja bli brun under graviditeten, men det finns vissa risker med att utsättas för solens farliga strålar, bland annat risken att få permanenta pigmentfläckar. I den här artikeln diskuterar vi om brun utan sol är ett alternativ för gravida för att slippa utsätta sig för solljus.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Brun utan sol som gravid

Som gravid är det lätt att känna sig mindre attraktiv när magen börjar växa, man får dålig hy och man är blek i hyn. Att få göra sig fin och få extra glow kan göra att man får tillbaka lite glans och ökar sitt självförtroende. Genom att använda brun utan sol kan du få en vacker solkysst hud utan att utsätta dig för solens farliga strålar.

Kan man använda brun utan sol när man är gravid?

Om man solar och utsätts för solens UV-strålar under graviditeten är det inte farligt i sig. Däremot finns det en risk att man kan drabbas av fula pigmentförändringar som oftast inte försvinner efter graviditeten.

Ett alternativ för dig som vill se brun och fräsch ut under graviditeten, utan riskera pigmentfläckar, är att använda brun utan sol. Det är helt ofarligt att använda sig utav brun utan sol som gravid. Du kan även använda spray tan som gravid under de 12 första veckorna.

Brun utan sol fungerar genom att ämnen i produkten reagerar med proteiner i huden vilken ger den bruna, solkyssta huden. I och med att brun utan sol reagerar på huden sker inget upptag till blodet. Vill du få förslag på vilken brun utan sol du ska använda rekommenderar vi att läsa vårat brun utan sol – bäst i test.

man kan använda brun utan sol när man är gravid

Viktigt att tänka på är att bara för att man använder brun utan sol så ger det i sig inget skydd mot solen. Det finns brun utan sol som innehåller solskyddsfaktor men långt ifrån alla. Säkerställ därför att du använder ett bra solskydd tillsammans med din brun utan sol. St Moriz har faktiskt en brun utan sol med spf 30 som kan vara värd att titta närmare på.

Läs även: Hur vet man att en BUS produkt blivit gammal?

Kan man använda brun utan sol när man ammar?

Precis som när man använder brun utan sol som gravid, gäller samma princip när man ammar. Brun utan sol reagerar med proteinet i huden och går därför inte ut i blodet och därför kan inte barnet få i sig några farliga ämnen via bröstmjölken.

Däremot kan vissa brun utan sol-produkter ha en ganska stark doft. Ett litet barn som försöker knyta an behöver känna mammans doft och därför bör man antingen välja en helt doftfri brun utan sol eller helt undvika att använda produkten under den korta tiden i livet man faktiskt ammar.

Om man letar efter en brun utan sol som doftar betydligt mindre än andra produkter ska man titta på Tanrevel. Tanrevel är en smidig brun utan sol i fickformat som appliceras med en batteridriven applikator. Man slipper allt kladd och framförallt en obahaglig doft.

Tanrevel - kan man använda brun utan sol som gravid?

Kan man göra spraytan som gravid?

Spraytan innehåller samma verksamma ämnen som den brun utan sol du applicerar själv. Reaktionen sker i hudens lager och därför inget som kommer in i blodbanan. Dock rekommenderar man inte att använda spraytan mellan vecka 1-12 under graviditeten.

Källor till artikeln

Foto av författare
Emma Andersson
Emma heter jag och är huvudansvarig utgivare på Brunutansol.info. Tycker att brun utan sol är den viktigaste produkten i badrumsskåpet och har studerat på London School of Beauty & Make-Up.