Få bort brun utan sol – 6 bra tan removers 2024

Senast Uppdaterat 23 februari, 2023 av Mariethe

När man applicerar brun utan sol reagerar produkten med aminosyror i hudens proteiner vilket skapar den mörkare nyansen. Det innebär att det kan vara svårt att få bort och att man behöver speciell brun utan sol borttagning. Vi har listat våra favoriter och i vårt test av dessa produkter som även kallas tan removers.

I denna artikel kan du ta del av tips på hur du kan få bort brun utan sol. En av de viktigaste sakerna när man applicerar brun utan sol är att man har en bra produkt. I en annan artikel har vi utsett bästa brun utan sol och listar olika sorters brun utan sol.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning: 6 bra produkter att få bort BUS

BästaProduktLäs merKöp här
Bästa tan remover 2024Bondi Sands Self Tan EraserLäs merKöp här
Bra tan remover 2024St.Tropez Tan Remover MousseLäs merKöp här
Bra tan remover 2024Isle of Paradise Self Tan EraserLäs merKöp här
Bra tan remover 2024Cocoa Brown Self tan eraserLäs merKöp här
Bra tan remover 2024St. Moriz Advanced Tan RemoverLäs merKöp här

Topplista 6 bra produkter att få bort BUS

Vi har tittat på 6 produkter för att få bort brun utan sol. Vi har utsett, vad vi på brunutansol.info anser, är den bästa produkter för att få bort din brun utan sol 2024.

1. St. Tropez Tan Remover Mousse

Bäst produkt att få bort BUS 2024

st tropez tan remover

Produktegenskaper

 • ✅ Tar effektivt bort brun utan sol samt rengör huden på djupet
 • ✅ Förbereder huden för nästa applicering av brun utan sol
 • ✅ Skonsam produkt som passar alla hudtyper, men känslig hudl
 • ✅ Produkttyp: Mousse
 • ✅ Volym: 200 ml

Produktbeskrivning

Använd denna produkt för att få bort dina gamla rester av brun utan sol. Det lyxiga skummet avlägsnar lätt och effektivt den gamla färgen samt rengör huden på djupet. Produkten förbereder även huden för nästa applicering av brun utan sol. En solklar vinnare och bäst för brun utan sol borttagning.

Moussen är väldigt skonsam samt innehåller närande ingredienser vilket gör att den den passar känslig hud.

2. Bondi Sands Self Tan Eraser

Bra produkt för att få bort BUS 2024

Bondi sands self tan eraser bäst i test

Produktegenskaper

 • ✅ Tar bort brun utan sol på bara fem minuter
 • ✅ Fri från skadliga ingredienser och gör huden mjuk och återfuktad
 • ✅ Produkttyp: Mousse
 • ✅ Volym: 200 ml

Produktbeskrivning

Med Bondi Sands revolutionerade Self Tan Eraser tar du effektivt bort brun utan sol på bara fem minuter. Detta utan att behöver exfoliera huden onödigt mycket. Produkten är fri från skadliga ämnen och gör huden mjuk och återfuktad.

Vi har testat många Self Tan Eraser och det finns bara en som slår denna! Vi fick bort praktiskt taket all färg. Se till att låta produkten verka några minuter innan du sköljer bort den. Bäst resultat får du om du använder en skrubbhandske.

Detta är en produkt som håller hög kvalité och vi är väldigt nöjda med resultat och väljer därför detta till bästa produkten för att få bort brun utan sol 2024.

3. Isle of Paradise Self Tan Eraser

Bra produkt att få bort BUS 2024

Isle of Paradise Self Tan Eraser

Produktegenskaper

 • ✅ En tan remover i sprayform
 • ✅ Innehåller vitaminer och tar bort gammal brun utan sol genom en kemisk exfoliering
 • ✅ Fri från parameter, sulfater, mineraloljor och ftalater
 • ✅ Produkttyp: Spray
 • ✅ Volym: 200 ml

Produktbeskrivning

Använd denna tan remover från Isle of Paradise för att få bort din gamla brun utan sol. Denna self tan eraser innehåller vitamin och avlägsnar gammal brun utan sol med en mild exfoliering så att du kan börja om med en ny omgång brun utan sol.

Produkten innehåller Isle of Paradise uppljummande Oxy-Glow-komplex kombinerat med en blandning a naturliga oljor från avokado, chiafrö och kokos. Denna BUS-borttagare i sprayform använder en kombination av naturligt glykol och micellärvatten för att återställa din naturliga hudton på bara några minuter.

Produkten är fri från parameter, sulfater, mineraloljor och ftalater.

4. Cocoa Brown Self tan eraser

Bra produkt att få bort BUS 2024

Cocoa Brown Self tan eraser

Produktegenskaper

 • ✅ Avlägsnar alla rester av brun utan sol utan skadliga ingredienser
 • ✅ Prisvärd produkt
 • ✅ Passar även känslig hud
 • ✅ Produkttyp: Mousse
 • ✅ Volym: 200 ml

Produktbeskrivning

Cocoa Brown Fresh Start tan eraser tar bort alla spår av din brun utan sol på under fem minuter. Den revolutionerande formulan tar bort din brun utan sol bränna på ett kick och innehåller inga skadliga ingredienser.

Din hud blir fräsch, ren och redo för nästa applicering. Cocoa Brown tan eraser har en snabbverkande formula som är effektiv mot din gamla brun utan sol bränna, samtidigt som den är skonsam även mot riktigt känslig hud.

5. St. Moriz Advanced Tan Remover 

Bra produkt att få bort BUS 2024

St. Moriz Advanced Tan Remover 

Produktegenskaper

 • ✅ Ta bort oönskad färg i ett enda steg
 • ✅ Innehåller ingen slipfunktion
 • ✅ Utnyttjar hudens pH-balans för att på ett milt sätt få bort färgen
 • ✅ Produkttyp: Mousse
 • ✅ Volym: 200 ml

Produktbeskrivning

St. Moriz Tan Remover ta bort oönskad färg i ett enda steg. Produkten utnyttjar hudens egen pH-balans för att på ett milt sätt få bort överflödig färg. Tack vare den speciella formulan behöver inte produkten ha någon slipfunktion.

Applicera produkten, låt verka 5 minuter innan produkten tvättas av.

Använda tan remover – produkt för att få bort brun utan sol

För att få bäst resultat av tan remover:

 • Applicera på torr hud.
 • Pumpa ut en generös mängd och massera in i huden. Använd gärna en skrubbhandske för bästa resultat och massera in produkten med cirkelrörelser.
 • Låt produkten verka i minst fem minuter.
 • Tvätta bort med varmt vatten och använd en våt handduk eller trasa för att tvätta bort brun utan sol färgen från kroppen.

Andra sätt att få bort brun utan sol från kroppen

Nedan hittar 4 sätt som kommer att slita snabbar på din ”solbränna” och få den att försvinna. Har du problem med färg på händerna kan vi tipsa om ett par sätt att få bort brun utan sol på händerna.

1. Exfoliera huden

Våra hudceller förnyar sig själva regelbunden och ungefär en gång i månaden är huden ny. Det gör att brun utan sol försvinner av sig själv efter hand. För att hjälpa huden att bli av med pigmenterade, döda hudceller kan du exfoliera huden med en skrubb, vante eller kroppsborste. Men var försiktig och skrubba inte för mycket. Det kan irritera huden och din brun utan sol kan bli ännu mer fläckig.

När du exfolierar huden ska du vara särskilt försiktig med ansiktet. Använd INTE en skrubb med för stora korn eftersom huden i ansiktet är tunnare och därmed mycket känsligare. Välj istället en ansiktsskrubb anpassad för ändamålet.

Genom att exfoliera huden tar du inte bara bort döda hudceller, du stimulerar även cirkulationen i huden. När du exfolierar gör du din hud redo att absorbera hudvårdsprodukter bättre, får huden att se mer strålande och livfull ut och exfolierar är även en av de viktigaste sakerna att göra för att få bästa resultatet av din brun utan sol produkt.

Hur du exfolierar huden

 1. Fokusera på de hudområden du vill exfoliera. Lägg extra fokus på torrare och flagga ytor.
 2. Applicera din exfolieringsscrub med försiktiga, cirkulära rörelser i upp till en minut. Var extra försiktig om du har en känslig hud.
 3. Rengör med ljummet vatten
 4. Använd en återfuktande kräm efter varje exfoliering. Exfoliering kan leda till att huden blir torrare än vid normal rengöring.

Viktigt att tänka på att vara försiktig varje gång du exfolierar. Varje gång sätts en process igång i huden vilket gör huden ansträngd. Prova dig fram och lär dig vad din hud behöver och mår bra av.

2. Använd kroppsolja

Oljor är bra för att bryta ner solbrännan. Det finns många varianter att välja på men vi har fastnat för Maria Åkerberg Babyoil. Det är en helt ekologisk och vegansk produkt som innehåller växtoljor utvalda för att bevara hudens egna funktioner. Produkten är fri från eteriska oljor vilket gör den luktfri. Här kan du läsa mer om olika oljor.

Häll upp ett varmt bad och häll i lite kropps- eller badolja och ligg i badet så länge som möjligt. Föredrag du att duscha eller saknar badkar kan du applicera olja över hela kroppen, låta den sjunka in i huden helt och sen ta en varm ångande dusch för att tvätta bort den.

Visste du att du enkelt kan göra din egen kroppsolja med bara ett par få ingredienser?

Få bort brun utan sol - använd kroppsolja

3. Basta för att öppna porer

Visste du att värme och fuktighet hjälper till med att få bort brun utan sol. Om du sitter en stund i en bastu eller ett ångbad, öppnar du porerna. Kombinera detta med din exfoliering i duschen efteråt och du kommer märka att den bruna tonen bleknar.

Gillar du inte att basta kan även en varm, ångade dusch göra susen.

4. Bada i poolen

Klorerade simbassänger och pooler är också bra för dig som vill bli a med din brun utan sol bränna. Kloret bryter ner solbrännan och även här kan du kombinera det med exfoliering i duschen efteråt för att snabba på att få bort brännan.

Få bort brun utan sol genom att bada i poolen

FAQ – Vanliga frågor och svar brun utan sol remover

Varför ska jag använda en tan remover?

Om du vill få bort din brun utan sol färg för att du tycker du fått fel nyans eller att färgen har blivit fläckig, kan du använda en tan remover. En tan remover hjälper dig även att återfukta huden för att skapa en bättre förutsättning inför nästa applicering av brun utan sol.

Vilken är den bästa produkten för att få bort brun utan sol?

I vårt bäst i test av tan removers, eller produkter som kan få bort brun utan sol, har vi utsett Bondi Sands Self Tan Eraser till bästa produkt för att få bort brun utan sol. Produkten är effektiv, skonsam mot huden och återfuktar huden. Här kan du läsa hela testet av bästa produkt för att få bort brun utan sol 2024.

Finns det produkter för att få bort brun utan sol?

Det finns speciella removers man kan använda för att få bort brun utan sol. Vi har fastnat för Bondi Sands Tan Eraser som är en härlig produkt och har funkat bra för oss för att få bort brun utan sol. Vi är så nöjda med produkten att vi utser den som bästa produkten för att få bort brun utan sol 2024.

Måste man köpa en speciell produkt för att få bort brun utan sol?

Vi rekommenderar att du köper några av produkterna i vårt tan remover bäst i test. Men det finns även husmorsknep man kan testa. Läs mer om hur du kan få bort brun utan sol med hjälp av produkter du redan har hemma.

Foto av författare
Emma Andersson
Emma heter jag och är huvudansvarig utgivare på Brunutansol.info. Tycker att brun utan sol är den viktigaste produkten i badrumsskåpet och har studerat på London School of Beauty & Make-Up.