Brun utan sol bäst i test 2022 – Hitta bästa brun utan sol

Det finns så många brun utan sol-produkter på marknaden och det kan vara svårt att bestämma sig för vilken man ska köpa. Det här inlägget tar en titt på några av de bästa och mest populära och jämför dem för dig.

Vi har i vårt, brun utan sol bäst i test 2022, sammanställt olika tester, tittar på kundrecensioner och utsett de bästa brun utan sol-produkterna. Vilken kommer att fungera bäst för dig? Låt oss ta reda på det!

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning: Brun utan sol bäst i test 2022

Vi har valt att utse Marc Inbane Natural Tanning Spray till bästa brun utan sol i vårt brun utan sol bäst i test! Detta är en fantastisk produkt som går att använda till hela kroppen, ger snabbt en vacker färg, håller fem dagar och ibland längre. Den är lätt att applicera och torkar snabbt. Marc Inbane är verkligen en produkt som hjälper dig att lyckas med din ”solbränna”.

Bild busBästaProduktKöp här
Marc Inbane Natural Tanning Spray Brun utan solBästa brun utan sol 2022Marc Inbane Natural Tanning SprayKöp här
Bondi Sands Self Tanning Foam brun utan solBästa brun utan sol mousse 2022Bondi Sands Self Tanning Foam#bondi-sands-self-tanning-foamKöp här
Tanrevel Startkit No 1 brun utan sol Bästa brun utan sol för ansiktet 2022Tanrevel brun utan sol Startkit No:1#tanrevel-brun-utan-solKöp här
Ida Warg brun utan sol self tanning mousse - bästa budget BUSBästa budget brun utan sol 2022Ida Warg Self-Tanning Spray#ida-warg-self-tanning-sprayKöp här
Maria Åkerberg tan in a tuben brun utan solBra ekologisk brun utan sol 2022Maria Åkerberg Tan in a Tube#maria-akerberg-tan-in-a-tubeKöp här
St Tropez Self Tan Purity Bronzing Water Face MistBra brun utan sol 2022St.Tropez Self Tan Purity Bronzing Water Face Mist#st-tropez-self-tan-purity-bronzing-waterKöp här

Topplista brun utan sol bäst i test 2022

Om du inte vill utsätta dig för solens strålar men ändå vill ha den underbara känslan av en solbrun ton kan du testa någon av produkterna i vårt stora test av brun utan sol produkter. Det finns många olika varianter att välja bland och vi vill hjälpa dig hitta en produkt som fungerar för dig och dina önskemål.

Vi har även satt ihop en stor köpguide med saker du bör tänka på innan du köper din brun utan sol och hur du använder produkterna för att få bästa resultat.

1. Marc Inbane Natural Tanning Spray

Bästa brun utan sol 2022

Marc Inbane Natural Tanning Spray brun utan sol

Produktegenskaper

 • ✅ Brun utan sol spray som passar till hela kroppen
 • ✅ Solbränna som håller upp till 5 dagar
 • ✅ Passar alla hudtyper
 • ✅ Dermatologiskt testad
 • ✅ Parabenfri
 • ✅ Produkttyp: Spray
 • ✅ Hållbar produkt: 100% Vegansk
 • ✅ Volym: 200 ml

Produktbeskrivning

Denna brun utan sol är vår absoluta favorit! Vi väljer att utse denna produkt till den bästa brun utan sol produkten 2022 i vårt brun utan sol bäst i test. Den går att använda till hela kroppen, ger snabbt en vacker färg, håller 5 dagar och ibland längre. Använd en stor sminkborste för att applicera produkten i ansiktet och Marc Ibanes handske till kroppen.

Marc Inbane Natural Tanning Spray är en fantastisk brun utan sol spray som är lätt applicerad och torkar snabbt. Marc Inbance Natural Tanning Spray är en spray tan som är framtagen för ett felfritt resultat utan färglinjer och ojämnheter. Detta spray innehåller Aloe Vera och Ginko som återfuktar din hud.

Denna produkt har fått 5 av 5 i betyg av Nordicfeels kunder och får idel goda kommentarer.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Mycket bra brun-utan-sol spray
Lätt att dosera och ger ett mycket naturligt och fräscht resultat. Jag kan inte se skillnad på denna färg och på den naturliga solbränna jag får under sommaren. Irriterar inte heller min känsliga hud. Dock håller färgen inte färgen i fem dagar på mig – jag tar en liten dusch varje/varannan kväll innan jag smörjer in mig med nattkräm. /Katja

2. Bondi Sands Self Tanning Foam

Bästa brun utan sol mousse 2022

Bondi Sands
Self Tanning Foam - brun utan sol

Produktegenskaper

 • ✅ Kokosdoftande och fjäderlätt brun utan sol mousse
 • ✅ Berikad med Aloe Vera
 • ✅ Produkttyp: Mousse
 • ✅ Volym: 200 ml

Produktbeskrivning

Bondi Sands Self Tanning Foam är ett lätt brun utan sol skum som får det att se ut som att du har legat på Bondi Beach hela dagen. Skummet ger en jämn solbränna utan streck. Produkten innehåller Aloe Vera som gör huden mjuk och återfuktad. Bondi Sands brun utan sol skum doftar lätt av kokos.

Denna produkt är perfekt för medelmörka hudtoner och för de som har använt brun utan sol förr.

Skummet har en unik och tydlig guidefärg som gör det lätt att kontrollera att skummet appliceras jämnt. Guidefärgen försvinner i duschen när skummet fått verka.

Bondi Sands produkter är av hög salongskvalitet och ger en jämn, naturligt gyllene glöd, samtidigt som de återfuktar huden och får färgen att hålla länge.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Förstklassig brun utan sol!
Enkel att få jämn med deras application mitt. Så himla fin färg, inte minsta orange ton. Räcker och sitter länge, rekommenderar varmt. /Sandra

3. Tanrevel brun utan sol Startkit No:1

Bästa brun utan sol för ansiktet 2022

Tanrevel brun utan sol startkit - bästa brun utan sol för ansiktet

Produktegenskaper

 • ✅ Spraytan i pocketformat
 • ✅ Ångbaserad ultraljudsteknologi vilket ger en jämn och fläckfri bränna.
 • ✅ 100% vegansk
 • ✅ Produkttyp: Spray
 • ✅ Volym: 60 ml

Produktbeskrivning

Denna makalösa manicken ger bästa resultat med både lyster, fukt och fin färg. När du använder produkten kommer en fantastiskt finfördelat moln ut som sjunker in direkt och ger ett garanterat fläckfritt resultat på under en timme. Detta är den bästa brun utan sol för ansikte!

Tanrevel startkit är en spraytan i pocketformat och en unik brun utan sol produkt. Tanrevels använder sig utav ångbaserad ultraljudsteknologi vilket för att du enkelt får en jämn och fläckfri bränna.

Startkitet innehåller maskin, påfyllning utav färg samt laddare. Färger passar alla hudtyper, oavsett ljus eller mörk hy och kommer få dig att se naturligt brun ut. Formulan är anpassad för dig med känslig hud då den är 100% vegansk.

När du använder Tanrevel första användningen använder du produkten i 1-2 minuter och efter det räcket det att fylla på i 30-40 sekunder varannan dag för bästa resultat.

4. Ida Warg Self Tanning Spray

Bästa budget brun utan sol 2022

Ida Warg Self tanning spray

Produktegenskaper

 • ✅ Vegansk som ger airbrush look
 • ✅ Populär produkt till lågt pris
 • ✅ 100% vegansk
 • ✅ Produkttyp: Spray
 • ✅ Volym: 150 ml

Produktbeskrivning

Detta är den billigaste produkten i detta testet men den står sig bra mot sina dyrare konkurenter. Tack vare det låga priset och att det faktiskt är en bra produkt som är lätt att använda utser vi Ida Warg self tanning till bästa budget brun utan sol 2022 i vårt brun utan sol bäst i test.

Ida Warg Self Tanning Spray är en vegansk brun utan sol spray som ger huden ett solkust utseende efter tre timmar. Produkten är framtagen av influenser Ida Warg och blev efter lansering snabbt en snackis.

De som använt produkten vittnar om jämna och gradvisa resultat och vi kan bara hålla med. Även den mest bleka hud får en naturligt solkysst look som är lätt att bygga på.

Produkten kan vara lite svår att applicera jämnt då produkten är helt ofärgad. Det är lätt att missa några ställen men i och med att färgen ändå byggs upp gradvist är det lätt att fylla på. Den absorberas snabbt och ger ett naturligt resultat.

Produkten ska enligt tillverkaren vara helt doftfri vilket vi tycker stämmer men efter några timmar framträder en svag doft av brun utan sol. Produkten torkar snabbt och har man bara gjort behandlingen ett par timmar innan läggdags så klarar sig sängkläder utan fläckar.

Ida Warg Self Tanning Spray kan användas till både kroppen och ansiktet.

Läs gärna vår recension av Ida Warg Self tanning mousse för att lära dig mer om produkten och företaget bakom Ida Warg.

5. Maria Åkerberg Tan in a Tube

Bra ekologisk brun utan sol 2022

Maria Åkerberg tan in a tuben ekologisk brun utan sol

Produktegenskaper

 • ✅ Ekologisk brun utan sol
 • ✅ Innehåller DHA
 • ✅ Produkttyp: Kräm
 • ✅ Volym: 100 ml

Tan in a Tube är en lättare brun utan sol för ansikte och kropp. Produkten är helt ekologisk för den som tänker på miljön.

Den ger en gradvis, naturlig, solkysst ton. Maximal färg uppnås efter 3-4 dagars användning. Vilken nyans man får beror på mängden pigment i huden.

Denna brun utan sol är en riktigt krämig och vit produkt. Den syns tydligt vart man har smörjt in sig. Detta underlättar väldigt mycket för att få en jämn färg. Det tar en liten stund innan krämen helt absorberats så du bör undvika att smörja in dig om du har bråttom iväg.

6. St. Tropez Self Tan Purity Bronzing Water Face Mist

Bra brun utan sol 2022

6. St.Tropez Self Tan Purity Bronzing Water Face Mist

Produktegenskaper

 • ✅ Vattenbaserad och tropiskt doftande
 • ✅ Produkttyp: Spray
 • ✅ Volym: 80 ml

Produktbeskrivning

St.Tropez är en naturligt fräsch brun utan sol som ger gyllene lyster. Produkten är vattenbaserad och tropiskt doftande.

Denna uppfriskande brun utan sol innehåller vatten från Grön Mandarin och extrakt från tropisk hibiskusblomma som hjälper till att skydd mot fria radikaler. Misten är även berikad Hualuronsyra samt Pentavitin för långvarig återfuktning.

Den finfördelade misten har en tropisk doft utan brun utan sol doft, färgar inte av sig och ger en perfekt gyllene hudton inom 4-8 timmar.

Här kan du läsa mer om St Tropez brun utan sol produkter.

Köpguide: Vad ska jag tänka på när jag köper brun utan sol? 

På sommaren är det många som vill ha en solkysst färg på huden. Fler och fler börjar dock välja andra alternativ än att vara ute i solen och utsättas för skadlig UV-strålning. Med brun utan sol slipper du exponera dig för solen samt du kan ha en fräsch, brun nyans året runt.

Bättre brun utan sol produkter

Det har på senaste år hänt väldigt mycket på brun utan sol marknaden. Förr gav den en artificiell nyans som skiftade mot orange och resultatet var ofta fläckigt. Numera finns många bra alternativ som ger en härligt solbrun färg, där det är omöjligt att avgöra om det är en naturlig solbränna eller inte. En av anledningarna till att produkterna har blivit bättre är att forskare har kommit fram till att det aktiva ämnet DHA (dihydraoxiaceton), får en orange ton i basiska lösningar medan det får en brun ton i sura lösningar.

DHA är en sockerart som reagerar med luftens syre och proteiner i hudens ytligaste skikt. Det är ungefär samma sak som händer när du tar ett bett av ett äpple, det blir brunt efterhand. Färgen från brun utan sol går alltså inte ner i huden som en solbränna utan ligger på ytan.

Hur länge håller brun utan sol?

Det är svårt att säga hur länge brun utan sol håller, det beror på ett par faktorer. Allt från vilken produkt du köper, hur noga du är med förarbetet samt hur mycket du sliter på produkten.

Läs gärna vår artikel om hur länge brun utan sol håller.

Hur fungerar brun utan sol?

Ämnet DHA i brun utan sol reagerar med aminosyror i hudens proteiner vilket skapar den mörkare nyansen. När du applicerar brun utan sol syns det inte vilken nyans det kommer bli. Det kan ta upp till 6 timmar innan reaktionen är klar och nyansen har framträtt. Se därför till att inte applicera mer av produkten bara för att du inte tycker att du får resultat. Det är även bra att vänta minst 6 timmar innan du duschar för att inte riskera att den bruna färgen sköljs bort.

I och med att det kan ta en stund för vissa brun utan sol-produkter att torka in finns det en risk att du kan få fläckar på ljusa kläder och lakan. Oftast är det inga problem att tvätta bort dessa fläckar men det kan vara något att tänka på.

Brun utan sol sätter sig bara i det allra yttersta hudlagret och försvinner därför naturligt när huden ramlar av efter någon vecka. Vill man få bort färgen snabbare kan man använda sig av brun utan sol removers men det kan ändå vara svårt att snabbt återfå sin naturliga hudfärg.

Brun utan sol är oftast förknippad med en ganska säregen doft. Doften uppstår till följd av den reaktion som sker på huden och är därför svår att plocka bort. Många tillverkare har istället försökt dölja lukten med olika dofter som lurar vårt luktsinne. Just de olika dofterna är något som har utvecklats mycket de senaste åren och idag finns det väldigt bra alternativ som faktiskt luktar riktigt gott.

Använder du brun utan sol går det bra att vistas i solen även när produkten är applicerad. Dock kan det vara bra att vänta minst 8 timmar innan solning eftersom produkten håller på att reagera med huden och därför kan huden vara extra känslig. Undvik även att svettas direkt efter applicering då det kan leda till att resultatet blir fläckigt.

För mer tips och råd, läs gärna vår artikel med 4 steg för att lyckas med brun utan sol.

Olika typer av brun utan sol produkter

Brun utan sol finns i flera olika varianter såsom gel, spraytan, kräm och mousse. Vad som ger bäst resultat beror på vad man är van vid att använda. Mousse och spray torkar ofta in snabbare medan krämer ofta är fetare och tar längre tid att absorberas av huden. Mousse och spray anses också var något enklare att fördela jämnt över huden. Spray brukar även vara att föredra till ansikte och över bröstet medan mousse är smidigt för armar, ben och övriga kroppen.

Idag finns det även smidiga brun utan sol pads som du kan använda tillsammans med din kvällsrutin eller brun utan sol droppar som du blandar med din vanliga ansiktskräm.

FAQ – Vanliga frågor och svar om brun utan sol

Vad är brun utan sol?

Brun utan sol är en produkt som ger dig en fin solbränna utan att du behöver utsätta dig för solljus. Brun utan sol fungerar genom att ämnet DHA reagerar med aminosyror i hudens proteiner vilket skapar en mörkare nyans. Brun utan sol sätter sig bara i det yttersta hudlagret och försvinner naturligt när huden ramlar av efter någon vecka.

Varför ska jag använda brun utan sol?

Brun utan sol kan ge dig en fin solkysst hudfärg året runt, även vid avsaknaden av naturligt solljus. Du slipper även utsätta dig för solens farliga strålar och du kan enkelt styra graden av solbränna.

Vad kostar brun utan sol?

De billigaste brun utan sol kostar från 150 kr medan de lite dyrare och oftast bättre produkterna kostar runt 300-400 kr. Vad du ska välja beror på din egen budget samt vilka egenskaper du vill att produkten ska ha. I vår stora genomgång av brun utan sol bäst i test kan du hitta din favorit.

Är det farligt med brun utan sol?

Nej det är helt ofarligt att använda brun utan sol. De verksamma ämnet DHA som gör huden brun är en naturlig sockerart och alltså inget som är farligt för hälsan eller huden.

Varför får jag inte jämnt resultat?

Självklart krävs det övning för att få ett bra resultat. Andra faktorer som spelar in är att vara noga med förberedelser, välja en bra produkt och gärna använda en brun utan sol handske. Läs vårt guide om hur du lyckas med brun utan sol.

Vilken brun utan sol är bäst?

I vårt test av de bästa brun utan sol har vi utsett Marc Ibane Natural Tenning Spray till bästa brun utan sol 2022. Gå till vårt bäst i test av brun utan sol för att se motiveringen och hitta andra bra brun utan sol produkter.

Varför luktar brun utan sol konstigt?

Brun utan sol luktar på grund av den reaktion som sker på huden och gör denna brun. Idag har många tillverkare lyckas ta fram dofter som döljer den kemiska doften för vårt luktsinne men den är svår att få bort helt.

Hur får jag bort brun utan sol?

Det finns ett par tips att ta del av när man vill bli av med brun utan sol från huden. Du kan exfoliera huden, använda kroppsoljor, besöka en bastu eller bada i klorerade bassänger. För att rengöra händerna är det givetvis bäst att undvika att de blir färgade från början, använd en appliceringsvante och se till att rengöra händerna ordentligt med tvål och vatten.

Vill du veta mer om hur man får bort brun utan sol rekommenderar vi vår artikel om ämnet där vi även har tittat på ett par produkter som hjälper dig få bort brun utan sol.

Måste jag använda en appliceringshandske?

Det är en klar fördel att använda en appliceringshandske när du smörjer in kroppen med brun utan sol. Det är lättare att skapa en jämn färg utan fläckar med en handske. En handske undviker även att du får en massa färg på dina händer vilket kan vara svårt att tvätta bort och ser lätt onaturligt ut. Läs gärna vår artikel där vi skriver om handskar för brun utan sol.

Kan jag använda brun utan sol som gravid?

Ja du kan använda brun utan sol som gravid. Brun utan sol reagerar bara i hudens yttersta lager och är inget som transporteras till blodbanan och riskera att skada fostret.

Är det farligt att sola med brun utan sol?

Det är en klart berättigad fråga att ställa sig. Det är inte direkt farligt att sola med brun utan sol med det finns några saker du ska ta hänsyn till. Läs vårt inlägg där vi reder ut om man kan sola med brun utan sol.

Foto av författare
Emma Andersson
Intresserad av mode och skönhet. Skriver artiklar åt Brunutansol.info.

1 svar på ”Brun utan sol bäst i test 2022 – Hitta bästa brun utan sol”

Lämna en kommentar